Uppdat: Svensk press är enig, och författaren Snyder talar ut

Expressens bild, 37 sekundersinslag… redaktioner i Indien skulle nog svimma, jag tänker på att de brukar sända 3-10 timmar…

Putin skyller på väst, och det förstår man inte.

Nej, för det är aldrig offentliggjort i väst att det som utlöste det hela var en hel radda kemiska vapenfabriker utmed den ryska gränsen. Det är väl även okänt att Ukraina idag är en diktatur på allvar? Man känner heller inte till att det ligger 2-3 miljoner rysktalande ukrainare i massgravar sen många år tillbaks.

Jag hade den nyanlända svenskan på besök, och som tydligen fått in kraftiga reaktioner för att hon har bosatt sig i ett muslimskt land.

Vi såg nyligen en svensk författare (!!!)  som inte vågade resa hit för hon var övertygad om att krogägaren Ugur ska slita henne i stycken, om inte min chaufför hinner före?

Men man är inte rädd för mordhotsmössor.

Video 2 är intressant; västerlänningen, författaren och historikern Snyder, om presidenter i allmänhet, och i video 3 talar samme författare om demokratin, och frågan ställs om den är dödsdömd.

Jag har inte kollat, men jag kan inte tänka mig att Puins hela tal sändes i Sverige utan det är väl som vanligt 3-minuters snuttar i Rapport.

If you think democracy is some kind of inevitable, the default setting for the world, then you aren’t going to have it for very long, says historian and author Timothy Snyder. From World War I to the Russian invasion of Ukraine, Snyder dives into the structures that uplift and tear down political systems, offering a historical perspective on the current state of democracy worldwide and the patterns of thought that lead to tyranny. Learn more about a new approach to democracy that could help create and protect a future of freedom.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.