Så talar en sann skitstövel

rps

Publicerat 1 feb 2018:

– Det måste antingen till mer vård eller mer inlåsning. Det är en politisk fråga, vilken väg man vill välja.
Läs mer

Jag blir mer och mer irriterad på ”det enda landet i världen” som regelrätt lurar unga att begå brott för att få fast dem i en allt sjukare hjälpindustri.

När den knappt myndige döms första gången, ofta till skyddstillsyn, har individen inte en susning om att denne med stor sannolikhet kommer att bli kåkfarare.

Vi skapar därmed problem, vi löser dem aldrig
Jag och en svensk var nere hos en handlare på norra Cypern, och frågade om han kände nån som kunde bära en massa tunga krukor då svensken tog över min för stora våning. Det samtalet avlyssnades av en pojke, som jobbat där förr, och lite senare ringde han på dörren och uppgav att han var utsedd för detta jobb. Han hade två klena kompisar med sig.

De gjorde inte klart, de hade inte alls kört iväg det de skulle och det mesta stod utanför porten
De hade dillat i mig att de var klara och de hade fått 40 lira var. Svensken blev upprörd och antog, vi gör ofta det i vår kultur, en massa och jag sa honom;
– Lugn nu, det är nått som inte stämmer, jag ska tala med handlaren.

Mycket riktigt; handlaren hade inte en susning
Vuxna män skulle komma som dagen efter, killarna hade uppenbarligen snott jobbet, lurat mig och det bestämdes att vi skulle åka till polisen. När det är nåt ska man tala med polisen, och vill man inte det ska man tala med byhövdingen och det direkt!

Du är annars ansvarig för att en på glid kan fortsätta
Eftersom det finns 20 000 poliser har de hur mycket tid som helst. De är så många på cirka 1,5 – 1,7 miljoner människor sett i snitt över åren som vi har på tio miljoner.

PM
Poliserna är obeväpnade och har inte ens batonger.

Polisen bjöd på kaffe i trädgården, tog i handen och tackade för att vi kommit, och efter den normala ritualen fick vi berätta och ”vår” polis lyssnade. Man byter aldrig polis utan den som säger välkommen till dig först är ”din” polis och tar hela ärendet från ax till limpa. Ett normalt ärende tar ett par timmar, max ett dygn.

Polisen lyssnade, antecknade lite, frågade en del och sen undrade han om jag skulle kunna tänka mig att vara hemma vid fem, och hade vi bil?

Om inte kör polisen hem dig i det läget för du är ett brottsoffer som polisen ska serva för du har inte gjort nått.

Klockan fem kom en polisbil med två poliser fram och med tre grabbar i baksätet
ayios dometios checkpointDe fick göra klart, städa upp, be mig om ursäkt, be handlaren om ursäkt och vi fick frågan om vi var nöjda, och det var vi.

Efter det får vi frågan om vi då kan ta tillbaka vår ”complain” – vår klagan – vår anmälan, och det kunde vi nu när grabbarna gjort rätt för sig.

Därmed är ärendet klart och avslutas
Nu hade de förtjänat de 40 lira de hade fått, och polisen hade meddelat dem att de slapp utvisning, de var ifrån fastlandet, men i princip bara för att en syster till dem var gift här och hade barn.
– Men utnyttjar ni handlaren eller gör nåt liknande blir det rättegång nästa gång, minst ett års fängelse, och sen utvisning, begrips?

Man säger samma sak till fadern och här är fäder direkt ansvariga för söner
Det beror på att kvinnor kan inte göra män av pojkar. Eftersom fäderna är direkt ansvariga har vi inga ligister alls i princip, inte mer än busstreck. Du ser inga gäng på stan´n som ballar ur. Finns inte på kartan. Bilarna har vi olåsta liksom cyklar, ytterdörrar – allt. Jag kan gå ön runt nattetid för de saknar överfall. De har en våldtäkt vart femte år i snitt och ofta med studenter inblandade ifrån andra länder.

Återfallsförbrytare vet man knappt vad det är för man har inga
De turkiska pojkarna, som jag stötte på, lär med stor sannolikhet aldrig göra om nåt alls därför att de nu känner till konsekvenserna. Fadern har garanterat meddelat att ett sånt beteende kan leda till att hela familjen utvisas. No more!!!

Människan handlar alltid efter den förväntade konsekvensen, och våra unga anser oftast att de har ”klarat sig” då rätten ger dem deras första skyddstillsyn.
– Snacka lite med en tant på soss är väl inget!

Allmänheten anser oftast att vår kriminalvård är för slapp så den har inte heller en susning om att vi talar om livstid nu. Har de väl satt sin fot inom hjälpindustrin får de nog emigrera om de ska komma loss.

En trafikpolis siktade in sig på mig, pekade på mig, viftade mot mig
Jag kom på att jag glömt sätta på halvljuset, gjorde det och började bromsa in som den svensk jag är och för att stanna, bli utfrågad, visa körkort, få mig en utskällning, få böter, se en rapport skrivas, blåsa… men han bara viftade att jag skulle åka. Visst, problemet var ju löst!

Man löser problem i första hand
 – Alla kan göra misstag, vi vill bara inte att de gör om dem, som RPS-chefen här har sagt mig. Det ska mycket till innan poliskåren ens släpar nån till domstol. Alla får en chans att göra rätt för sig, och alla får veta konsekvensen om man gör om det beteende som ogillas.

Vägrar du erkänna, vägrar du ställa till rätta, och reda upp din egen mess så skickar polisen dig till domstolen som då får avgöra vad man ska göra.

Det lönar sig alltså stort att erkänna och ställa till rätta och ta ansvar för vad du har gjort.


Vad skulle RPS-SÄK-chefen på ön säga om det här:

– Det måste antingen till mer vård eller mer inlåsning. Det är en politisk fråga, vilken väg man vill välja.

Jag vet vad han säger:
 – Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

North Cyprus police launched investigation on Nigerian students …

Safety in Northern Cyprus | Spartan Investments

Stockholmspolisens läkare Dr Bejerot hade det här solklart för sig i mitten av 80-talet och han beskriver för nu 30 år sen precis hur det kommer att bli, och så blev det:

Om Lena Holfve 18158 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.