Norra Cypern efter kriget och ny statsbildning

demografi
Före kriget 1974 bodde de två folken över hela ön.

Det sägs ständigt och jämt inom EU att norra Cypern är ockuperat, det är ingalunda så, vilket officiella dokument också visar, se nedan.

https://youtu.be/w7nuCYrA8P8

Längst ner har jag bland annat lagt en video som är viktig idag, nämligen det faktum att TRNC inte finns. WHO t.ex. kan inte ha en direkt kontakt, och nån global elit lär näppeligen hitta hit.

Publicerat 30 maj 2018 men nu uppdaterad

Den gängse uppfattningen är att Turkiet invaderade Cypern 1974- och därefter ockuperade norra delen – vilket gett omvärlden anledning att försätta turkcyprioterna i blockad.

De, som inte kan få andra pass, kan inte lämna landet
olofDe får inte exportera sina varor, och de kan bara importera via Turkiet, och som är det enda landet som inte straffar dem.

När kriget var slut började man skapa en statsförvaltning, och när jag ser ut över den idag ser jag enbart, och utan undantag, engelska lösningar och även ord. De ord som förknippas med stat och kommun är engelska; police, gymnasium, university, government, parlament, minister, etc.

Om Turkiet hade ockuperat borde samtliga sånna ord vara turkiska. Det är inte rimligt att ens tro att de inte hade varit turkiska om Turkiet hade byggt den nya staten i norr.

Dessutom hade viktiga tjänstemän varit turkar, och de hade även stiftat lagarna. De hade förbjudit den inhemska armén, och haft sin egen poliskår på ön. TRNC har bevisligen en egen president, parlament, regering, premiärminister, poliskår, armé och lagstiftning.

Men nu anser världen att det är inte så! 
Förmodligen för att man lutar sig mot propaganda och hur man vill att det ska vara.

Turkcyprioterna var och är 18% av öns befolkning, och 82% är således grekcyprioter, och turkar och greker har varit osams i 10 000 år ungefär. Det sägs rätt ofta ute i världen att de levde i fred före kriget 1974, fel säger alla jag frågat, det var stök jämt. Bilden ovan visar hur de bodde, och de blå fälten är grekcyprioter, och de röda turkcyprioter.

Bakom trollandet med sanningen ligger helt säkert hotellägare i syd
Man vill förhindra att turister åker till norr. Det påstås att det finns heltidsanställda vars uppgift är att sprida sagor. I verkligheten startade kriget som ett inbördeskrig mellan grekcyprioter, och den grupp som ville göra rent hus på ön vann. De drog sen igång ett krig de förlorade därför att Turkiet gick in, och förlorar man krig brukar man också förlora mark, vilket skedde.

Turkiet drog ett streck mitt över på kartan och separerade dessa två befolkningar som inte har nånting gemensamt. De talar inte samma språk, de brukar tala engelska med varandra, de har inte samma religion, inte samma kultur, inte ens samma alfabet, inte samma nånting alls, nada.

Trollandet beror också på att det är mycket gas och olja runt ön;  
Nicos Anastasiades: Cyprus, Turkey and the gas standoff – Al Jazeera. Grekland vill ha den varför man krävde i den senaste fredsförhandlingen att ön ska bli helt grekägd och styrd från Aten.

Turkiet hotade faktiskt med att ockupera norra delen för några år sedan, och lokal-TV begav sig ut, se video, och frågade folk hur de såg på det hotet. Den nyheten kan man inte släppa i Europa eftersom man inte kan anklaga Turkiet för att vilja göra något som de redan ska ha gjort. Det är inte första, och heller inte sista, gången som väst målar in sig själv i ett hörn via regelrätta politiska lögner.

fn

Turkiet är busarna, och det inser alla som sätter sig in i  1960 Cyprus Treaty of Guarantee att de inte är. Turkiet invaderade inte Cypern. Turkiet utförde en intervention helt i enlighet med avtalet.

De fick sen vår hjälp i 29 år, så gjorde vi fel då gör vi rätt nu. Men gjorde vi rätt i 29 år gör vi fel nu då vi sjunger med i Atenpropagandan.

TRNC är beroende av Turkiet, de är inte ockuperade, då skulle folket inte ha fest, sjunga och dansa, på Befrielsedagen den 20 juli varje sommar. De skulle se ledsna ut.

Mini-England
Förutom att man använde uteslutande engelska ord har man plankat England sätt att räkna, skolsystem, sköta ett samhälle, vänstertrafiken, domstolens uppbyggnad med mera, och det beror säkert på att hela ön är en gammal brittisk kronkoloni. Om Turkiet hade ockuperat hade norra Cyperns statskick liknat det turkiska, inte det engelska.

Ett grundläggande problem som turkcyprioterna alltid har haft är att de är en minoritet i sitt eget land. Just nu är de runt 230 000 individer omgivna av nån miljon pensionärer, turister och studenter ifrån 80-90 olika länder.

Det har man löst via lagstiftning
Den går ut på att du får inte tjänstgöra som statlig- kommunal tjänsteman, och absolut inte sitta i regeringen, om du inte är infödd turkcypriot och de är cheferna. Övriga är gäster. Vi gäster förväntas uppföra oss som gäster ska.

De tre industrierna som finns; pensionärer, turister och studenter mildrar blockaden eftersom det kommer utlänningar till ön. Utan dessa tre mänskliga industrier skulle turkcyprioterna vara helt isolerade eftersom lejonparten inte kan resa ut.

Det är nu i runda slängar tio författare i världen, som inte får ihop varför man straffar detta lilla folk för nått man anser att Turkiet har gjort, och som skriver om saken, då och då. Men resten av världen har svalt den forna krigspropagandan rakt upp och ner, och utan kontroller.

Det rimliga vore, om man är sura på dem, att ha en blockad mot Turkiet
Om turkcyprioterna hade blivit ockuperade, har de inte bett om det, lika lite som de bad om att majoritetsbefolkningen (82%) startade krig 1974.

De kan inte ta ansvar, borde inte få det heller, för vad andra gör. Ett synnerligen misshandlat litet folkslag, vars öde helt styrts av lobbyister, och vi läser t.ex. av att ön är ockuperad bland annat för att vi ser den turkiska flaggan.

Den står ofta bakom den turkcypriotiska, Turkiet skyddar, helt i enlighet med avtalet som Turkiet, England och Grekland skrev på, och det är bara att läsa innantill;1960 Cyprus Treaty of Guarantee.

Så, nu har det varit så i snart 50 år att norra Cypern inte finns, eller som förre inrikesministern sa mig:
-Världen måste snart bestämma om vi ska få finnas eller inte.

 

Om Lena Holfve 18162 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.