Rädslan för AI. Befogad? Inte befogad?

sexrobotman

Kan det vara så att väst är rädd för AI för att man inte har kontroll? Inte är de som utvecklar detför utvecklingen sker främst i Asien?  Två robotar som debatterar framtiden är väl inte direkt vardagsmat. Det vimlar också av folk som varnar men jag hittar dem främst i väst. Det är inte svårt att få fram det motsatta; folk som inte är rädda.

Det börjar bli dags att sätta sig in i frågan, och jag öppnar en ny kategori idag kallad för AI
Vi ska se om vi kan gräva upp lite sanningar under år 2020.

Jag har minnen då diskmaskinen kom…  Jag hade långa samtal under min barndom med en kvinna, som hade jordkällare och ett hål i golvet i köket, som aldrig i livet tänkte skaffa sig ett kylskåp, för de fick man cancer av. Det var samma med färg-TV:n… den skulle också döda oss. När bilen kom, berättade pappa, att folk visste att alla gravida kvinnor skulle få missfall som satte sig i en.

Om du utreder när kaffet kom, vilket jag gjorde för tio år sedan, ser du snabbt att texterna ser ut som om man skrev om heroin; svårt beroende, enorma plågor vid avgiftning, dyrt beroende, osv. Tar du bort ordet ”kaffe” och byter ut mot ”heroin” så funkar texterna väl.

Å andra sidan skrev Solzjenitsyn att västmänniskan kan inte uppfatta verkliga faror längre
Många är nog även beroende av rädsla vid det här laget. Vi matas med den. Bästa som kan hända oss? Ett är tvärsäkert; det kommer att förändra allt. Opererande läkare lär få gå över på ett annat jobb, som ett exempel.

Det Kina och Indien samt Japan sagt är att alla skitjobb;, farliga, smutsiga etc ska väck, vi människor ska ha humanitära och utvecklande arbeten, i framtiden.

”Det finns generellt en ganska låg förståelse för vad AI faktiskt är”, säger Christian Guttmann, globalt ansvarig för artificiell intelligens på Tieto. 84 procent svarade i undersökningen att de i någon grad är oroliga över utvecklingen av AI – av dem 18 procent i hög grad, 15 procent i väldigt hög grad och 33 procent att de är delvis oroliga. Sex procent uppgav att de inte alls är oroliga. Detta enligt undersökningen av Tieto.

Irrationell oro för AI – ”Terminator-scenario” målas uppHow AI is changing everything – Business Insider

Artificial Intelligence Course – Discover AI and Deep Learning

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.