Nu tror ni inte era ögon…

pask

 

Jodå, vi firar påsk på norra Cypern, både här och där, och engelsmännen bangar aldrig om det kan ställas till med ett party.

Vill man ha dundermycket påsk kan man kvista över till det katolskt-ortodoxa södra Cypern, tar 40 minuter med bil.pask

Längst ner har jag lagt en video med en rolig energitjej, och hon säger att idag gör vi det som är bäst för oss själva.

Stämmer bra det; nu har jag byggt en skyttegrav till och tar därför ledigt lääänge, och just firar påsk!

Ett gigantiskt stort förlag, som arbetar i 5-6 länder, har hört av sig och kollar manuset nu till ”Sömnlös” som de ev. vill göra ljudbok av.

De mejlade idag och sa att de hör av sig efter påsk, och så är det; Nu stannar världen, och på fredag är det ”Good friday”, som långfredagen kallas här.

Kristendomen är i dag världens största religion med omkring 2,4 miljarder anhängare, eller 33 procent av världens befolkning år 2007 (av jordens befolkning är 17,33 procent katoliker, 5,8 procent protestanter, 3,42 procent ortodoxa och 1,23 procent anglikaner).

Glad Påsk!

Easter Holidays in North Cyprus – Easter in Northern Cyprus

Easter in North Cyprus – cyprusscene

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.