När en människa förtärs, och Leif GW:s syn

Vår karaktär förändras inte nämnvärt genom åren, vi mognar, men grundkaraktären finns där som en röd tråd.

Jag vill nog påstå bestämt att jag kan Annika Söders karaktär utan och innan eftersom vi var bästisar i skolan.

Den vänskapen upphörde tvärt då jag var runt 18 år, och AS är två år yngre, dels för att jag jobbade i Danmark men främst pga hennes djupa karaktärsbrister.

Jag påpekade för 50 år sen att om du inte gör något åt dem kommer du att få ett gränslöst olyckligt liv. De flesta som studerar AS:s karriär kommer nog att anse att den har varit mycket framgångsrik inom UD. Jag däremot ser det jag förväntat mig att få se 50 år senare; en djup osäkerhet och lathet som döljs bakom ett evigt pladdrande.

Det är intressant att se samma ihålighet och rädsla, nu som då, och efter 40 års skitpratande är hon idag ambassadör, utan ett land, och den titeln följer med jobbet  som styrelseordförande i European Institute of Peace.

Det är bara att lyssna noga, och studera kroppsspråket samt ögonen, så har vi en lady som har gått på sossbidrag hela livet, dvs höga löner inom socialdemokratins djungel av tjänster, och som jag inte ens skulle vilja äta en lunch med.

Nu skrev jag inte denna text för att ta heder och ära av AS utan mer peka på den vansinniga rekryteringsgången som S har ägnat sig åt i hela mitt liv.

Eller som en psykolog jag träffade i Indien sa mig;
-Sverige styrs av de mediokra.

AS är arketypen för de som har rullat Sverige de senaste 40 åren, så ser det ut som det gör också.

AS kan prata, inget annat, och hon är inte ensam, de är säkert en halv miljon, minst. Fram till 70-talet styrdes riket av 270-280 ämbetsmän, och sen frivilliga medborgare som satt i nämnder, och utan annan ersättning än äran.

”In 2019, we had a total operating income of approximately 8 million euros and corresponding expenditure.” Källa

Jag har funderat mycket på varför folk som AS gick in i politiken, och äkta driftigt folk vägrade, och jag tror att det berodde på SSU:s ordförande, född 1957, dvs fyra år yngre än jag.

Som 17-18 åring kan du inte ta ett politiskt ungdomsförbund på allvar om ordförande är 13 år, och omgiven av ”miljoner Annika Söder”. Du ser igenom det; Palme ville ha ett svagt ungdomsförbund, och kunna skapa den armé tjänstemän vi har livnärt sen dess. En Palme som Leif GW anser var en CIA-agent.

”Anna Lindhs politiska karriär gick från det socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU) i Enköping till utrikeministerposten med hela världen som arbetsfält. Hon engagerade sig i SSU redan som tolvåring 1969, då hon inspirerades av dåvarande statsminister Olof Palmes internationella engagemang, framförallt kring Vietnamkriget. Anna Lindh arbetade hårt för att Enköpingsborna skulle bli medvetna om vad som hände i Vietnam.

Hennes politiska aktiviteter uppmärksammades, och 19 år gammal tog Anna Lindh plats i kommunfullmäktige i Enköping. Parallellt med sin politiska verksamhet läste hon in en jur kand vid universitetet i Uppsala och Stockholm. Senare fullgjorde hon också sin tingsmeritering vid Stockholms tingsrätt. 1982 kom Anna Lindh in i riksdagen, en plats hon hade till 1985. Då hade hon redan, 1984, blivit SSU:s första kvinnliga ordförande. Som ordförande väckte hon bland annat opinion i miljöfrågor och engagerade sig i internationella frågor, något som hon senare hade nytta av både som miljö- och utrikesminister.” Källa

Ungdomsförbundet, administratör, aldrig haft ett vanligt jobb, pamp, miljonär men kan mycket sällan tala engelska förmodligen för att de alltid smet från pluggandet?

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.