Läsartips om vändningen som synbart tar sig fram

Ännu ett tecken på att vändningen är inom synhåll nu. Min vovve Ludvigs förra människa, en biluthyrare, en frissa, en manikyrist, en som jobbar i en väskaffär, en granne är de jag kommer på just nu som är rysktalande ukrainare, kom för 8-9 år sen, säger ungefär som denne man. De umgås också frekvent med ryssar.

Vi har så många rysktalande så idag finns alltid en på macken, banken osv som talar ryska plus att apotekets skyltar är även på ryska liksom att många krogar har en rysk matsedel.

Jag har frågat hur många de är, ingen vet, men det är gott om dem i såväl nord som syd.

lbLäsartips, länk till inslaget:

 #ukraine #russia #zelensky #putin #ukrainevsrussia #ukrainewarrussia #ukrainewar 

 

Demonstration på södra Cypern

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.