Folk går vilse pga historielösheten

Sverigebilden darhus e
Ateljé Lugnet, Boden

Skärmavbild    kl

 

Skärmavbild    klVi har sett förut att Victoria har skaffat sig en bostad i Brasilien, och en stor båt som kan gå långt, och nu eliminerar kungen risker så mycket han bara kan.

Vi har aldrig haft en blivande regent som bygger ett hus på andra sidan klotet. Daniel och Victorias lyxframtid i Brasilien.

Vi har inte haft någon regent som har fimpat 70% ? av kungahuset heller förr…

Kungen har läst historia, till skillnad från kvällspressens journalister, så han vet vems nackar det är som ryker först då vi hamnar där USA är på väg nu.

Men han är smart för han har inte plockat tronföljden av dem
Jag gissar att Carl Philip flyttar till sin syster i London eller varför inte till Afrika som prins Harry?

…ta ifrån fem av de kungliga barnbarnen deras HKH-titlar – och att därefter på sikt ”fasa ut” prinsessan Madeleine och prins Carl Philip från det… Läs mer

Han kommer nog fasa ut två av sina barn i rekordfart…
Då kan de ju bo i ett annat land…  och media reagerar inte ens då de själva beskriver utlandsboende, en båt, eliminerat kungahus, eller ens de tre adjutanter som assisterar kronprinsessan. Det förefaller inte vara sekreterare, barnflickor eller städerskor i hennes absoluta närhet:

Skärmavbild    kl
En som tror att kungen är elak

Iréne Clément, 42

överstelöjtnant (marinen).
Gör: Sektionschef. Verksamhetsleder de marina förbanden.
Bor: I bostadsrättslägenhet i Vaxholm.
Familj: Dottern Johanna, 10, och blivande sambon Stefan.
Bakgrund: Flygledaraspirant. Har jobbat med trupptjänst och utbildningsfrågor i amfibiekåren.
Kuriosa: Sprang S:t Eriksloppet på 1.55.07. Tävlar i dressyr. Skepparexamen. 16-milastrapatsen Nijmegenmarschen 1992 (fyra mil om dagen med tio kilos packning). Har tävlat i orienteringsskytte. Fyra i marinmästerskapen i orientering.
Fritidsintressen: Löptränar, rider dressyr, målar akvareller och gillar inredning.
Om Victoria: ”Hon är avslappnad och glad. Sitter inte på några höga hästar, utan är sig själv. Rolig. Utstrålar vänlighet och äkta intresse.”

Åsa Blomberg Trolle, 42,

major (armén).
Gör: Har strategiskt ansvar för rekryteringsfrågor inom Försvarsmakten.
Bor: I radhus i Haninge, söder om Stockholm.
Familj: Barnen Marcus, 10, och Ebba, 4. Bakgrund: Skolad inom armén. Första kvinnliga spaningsplutonchefen, kompanichef, stabsofficer.
Kuriosa: Utbildad prickskytt. Har tagit guldmedalj i pistolskytte. Bästa tid på milen: 36 min. Har vunnit svenska militära mästerskapen i terränglöpning fyra år i rad och ingått i enda tjejlaget som klarat ”The Endless Oddyssey (tävling där man till fots, på cykel och över vatten ska ta sig 70 mil från Narvik till Luleå på sex dagar).
Fritidsintressen: Heminredning, matlagning, naturen. Är spinninginstruktör.
Om Victoria: ”Det är en utmaning att bli adjutant. Kronprinsessan är en fantastisk person: trevlig, vänlig och naturlig. Hon är värdig, utan att bli stel.”

Ingrid von Knorring, 43,

major (flygvapnet).
Gör: Handläggare (blivande insatschef) vid flygtaktiskt kommando.
Bor: På hästgård, norr om Uppsala.
Familj: Maken Johan, döttrarna Emilié, 16, och Rebecca, 12.
Bakgrund: Började som flygtekniker på F13. Kompanichef på F16 och sedan 2004 stabsofficer.
Kuriosa: Är mångsysslare. Utbildad tävlingsledare inom ridsportförbundet. Kan paddla kanot, åka utförsåkning och hoppa fallskärm.
Fritidsintressen: Hus, hem och trädgård. Familjen har ett gemensamt hästintresse, och döttrarna tävlar i hästhoppning.
Om Victoria: ”Det är roligt att jobba med en person som är så uppskattad. Hon är väldigt professionell i sin uppgift och jag är fascinerad av hur mycket hon orkar. Omtänksam och rolig. Källa

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.