Jag tänkte helt fel, eller?

Men skatterna går snart till annat

Min rektor sa mig, då vi möttes på en återträff, jag var väl runt 35 år då och yrkesförfattare, att han var väldigt besviken på mig.
-Va?!?
-Jag trodde att du skulle bli justitieminister!

Om jag backar bandet 12-13 år, då jag var runt 20-25 år,  försökte många som jag sen sett uti pressen att dra med mig in i politiken, och inte minst Annika Söder, och även hennes mor Karin Söder. Annika var min bästis på högstadiet.
-Ljugs för mycket för mig där, sa jag jämt.

Vi lever i samma tid, varför man kan vara säker på att väldigt många resonerade som jag gjorde, och det ledde givetvis till att folk som gillar ljug-branscher gjorde karriär inom staten, inte vi andra. Jag kände rätt många som liksom jag avstod frivilligt, och sockerdoktorn Tore Persson var en av dem.

OM jag hade låtit mig dras in, hade jag sannolikt åkt ut med huvudet före rätt snart, jag såg fascismen komma tidigt, min mor utbildade mig i -ismerna, och jag lämnade landet med början för nu 14 år sen.

Jag minns ett samtal jag hade med biskop Ström, när jag ville sluta som yrkesförfattare, och han sa mig att ingen har skrivit nått särskilt vettigt före 60-65 års ålder, sluta ett tag du!

Sen sa han en sak som jag aldrig har förstått hur han kunde se redan 1989-90:
-I framtiden blir det ni riktiga författare som får skriva sanningar, journalisterna lär inte göra det.

Vad han inte visste ??? var att alla motståndare till fascismen liksom nazismen snabbt blir en som är med dom.

Sitsen är omöjlig, -ismen är så smart uppbyggd

demosdsJag hade ett Zoomsamtal igår med en kollega, testade av lite, och jodå fascismen och nazismen är synlig i Sverige, och det är klart som korvspad att SD är ett nazistiskt parti.

I mina ögon är SD enbart en kontrollerad opposition, det är S som har byggt under hela mitt liv. Bakom står alltid hela branscher, och journalisten Ulf Nilsson (Expressen) fick inte ut sin bok ”Sverige en sluten anstalt”.

Inte ett enda förlag tog i den med tång ens
Ström hade inte helt rätt, Ulf Nilsson skrev vad han såg, och ”försvann” rätt omedelbart. Maria Pia Boethius, också journalist om än en litterär sådan, försvann som en avlöning efter sin bok ”Några som inte älskar oss håller på att förändra vårt land”.

mogelDet går inte att slå sönder en -ism innefrån, det är bara främmande makt som kan det utifrån. Jag drar därför slutsatsen, ett kvartal före min 70-årsdag, att jag hade gjort mig själv olycklig om jag hade låtit mig dras in i politiken.

Fascismen och nazismen kan man bara angripa precis som jag gör; förhindra att folk går under, en hjärna i taget.

Vi vet alla vad som skulle hända om jag ställde mig med en skylt på Sergels torg med texten; ”Vårt enda hopp är främmande makt!”.

Energiroade; Jag har solen i nionde huset och Saturnus i det fjärde vilket förklarar varför jag funderar som jag gör. Den tredje handlar om självkontroll för nu gäller det att inte ställa sig på Sergels torg alls.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.