Vi hälsar en ny nation välkommen

utveckling

Har du använt Paypal? En förhållandevis dyr tjänst på Internet för att ta betalt men pengarna rullar nu in i en ny nation…

Vi kommer att få se många häpnadväckande initiativ för att bygga nya världar och nya system. Det är så med människan.

Vi har alltid löst problem, och det är så vi har utvecklats. Historiskt sett finns det ingen anledning att tro nått annat än att vi är på väg mot just problemlösningstider just för att de vi har är stora. Det triggar entrepenörer därför att de vill skapa.

Jag frågade en vis gammal svensk en gång varför vi inte har några gigantiska svenskskrivna romaner översatta på mängder med språk, och jag fick svaret på 80-talet:
– ”Krig och fred” krävde ett krig innan den kunde skrivas. Vi har för få problem för det.

Nu vill Peter Thiel, grundare av Paypal, skapa en nation för att rädda mänskligheten från politiker. Han lär lyckas därför att på sikt försvinner såväl politik som religion. Båda bygger på teser, viljor, man styr sina åsikter efter sin vilja; hur man vill att det ska vara. Sociologin är en sån saga. Vårt u-landsbistånd har styrts för länge av sagor. Många av våra käpphästar är importerade men felöversatta; sabla röra. Religion försvinner då människans andlighet och spirualitet utvecklas.

Framtiden måste baseras på fakta och inte på önsketänkanden
Jag själv vill ha personval av dugliga ämbetsmän. Tio personer får ställa sig och i TV  förklara hur de skulle sköta jobbet som Rikspolischef… sen kan vi rösta. Men jag kanske inte får som jag vill därför att RPS-chefen blir en programmerad robot som kan 17 meter författningar i ”huvudet”…

peterPaypal Founder Builds World’s First Floating Nation To ‘Liberate Humanity From Politicians’.

PayPal founder Peter Thiel is leading a project to create an independent nation that will float in international waters and operate within its own laws. The world’s first floating nation, set to appear in the Pacific Ocean off the island of Tahiti in 2020, is designed to ‘liberate humanity from politicians’.

The radical project is being executed by the Seasteading Institute, a nonprofit with a diverse global team of marine biologists, nautical engineers, aquaculture farmers, maritime attorneys, medical researchers, security personnel, investors, environmentalists, and artists.

The first island is being funded by a coin offering, a new concept gaining popularity in Silicon Valley in which money is ‘crowd sourced’ by creating and selling a virtual currency. Läs mer

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.