Saudi i FN angående kvinnors rättigheter

saudimen
prinsessan
En av Saudis prinsessor

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. I varje fall har stora delar av den progressiva världen redan reagerat starkt på beslutet att låta Saudiarabien väljas in. Männen på bilden ovan har till och med förlöjligats, liksom deras land Saudiarabien. Läs mer Elisabet Höglund

Det är väl bra att Höglund ser att man förlöjligar Saudi

saudi
Princess Ameerah

Detsamma skedde då befolkningen i DDR hjärntvättades att tro att de var de enda som levde ett juste liv. Alla andra hade det förtvivlat!

Men, nu är det så, Saudi tar plats i FN, och skickar därmed ut kvinnor i världen, bland annat en av deras prinsessor, Princess Ameerah Al-Taweel, så det är lika bra att vi vänjer oss vid t.ex. henne.


Jag lägger videos nedan så får hon tala för sig själv

Princess Ameerah har mål i pojkarnamunnen. Den andra videon handlar om en kvinna som arbetar i Saudi, och som tycks ha buskul. Det får anses konstigt om man ser till vad svensk press brukar spy ur sig…

De har också en hel del studenter ifrån just Saudi på Norra Cypern, och jag själv har umgåtts rätt mycket med en saudikvinna och jag kommer att åka över, förmodligen nästa år, och besöka henne och hennes familj. Inte minst hennes barnbarn, två härlig grabbar, och det ser jag fram emot om inte annat för att yngsta grabben Sammie, i vit mössa till höger, och jag är mycket goda vänner.

Jag visade bilden för studenter, föreställande delar av den svenska regeringen, där svenskor spökat ut sig som fågelskrämmor för att de skulle svenskorbesöka just Saudi och samtliga unga började fnissa. De frågade mig varför de ser ut som de gör.

  •  – De är hjärntvättade, svarade jag, och just nu skulle jag vilja skicka samtliga till Syrien på en väldigt lång semester. De får inte komma hem igen innan de medger att det inte finns något krig.

Inte heller jag vet om jag ska skratta eller gråta över den ”världsbild” svensk press förmedlar till mina landsmän, och som ligger bakom att jag ibland får frågan; ”Får kvinnor äga nått där?” Svar; ja, de äger i allmänhet fastigheten familjen bor i eftersom de får ett hus / lägenhet då de gifter sig av sin familj.

granspolis
Kvinnlig gränspolis

Vi kallas för hycklarnas land…
Det börjar bli mer än sjukt att man gör inrikespolitik av utrikespolitik, och en kunnig svensk sa mig nyligen att snart exploderar hela landet för alla rör, avloppsledningar etc är inte underhållna.

Många anser att mer än hälften av alla bostäder är mögelskadade  och därmed inte tjänliga som bostäder. Det vore smart att ta hand om sitt eget land och inte lägga sig i alla andras speciellt inte som man har problem upp över öronen.

Jag var ute och åt middag med en man, som översätter en av mina böcker till engelska, och vi konstaterade att ingen av oss har känt trygghet utomhus i Sverige på säkert 20-30 år.

marmain
Kvinnlig specialstyrka

Det är mycket länge sedan jag gick ut solo där kvällstid, och just nu utreder polisen ett olaga hot samt sexuellt ofredande. De har varit enormt snabba, tog inte ens 24 timmar innan utredningen drog igång, men så är bevisläget robust också, och vi får väl se var de landar.

Hur som, när du har lyssnat på Saudis prinsessa nedan vet du lite, lite mer om vad Saudi kan bidra med.

Jag är rätt säker på att hon kan lära Sverige en hel del om trygghet, kvinnofrid, gränskontroller, osv. Saudi bygger t.ex. en 600 meter lång mur för att hålla ISIS ute eftersom de är omvittnat farliga.

Är de snälla i Saudi kanske de lånar ut sina kvinnliga specialstyrkor i framtiden?
Finns inget som tyder på att Sverige kan hantera ISIS-soldater själv. Har vi otur vill de inte bistå framöver därför att svensk press och svenska politiker snackar så in i helvete med skit om andra länder men vägrar envetet att ta hand om sitt eget land och folk.

imgx imgx crop
ISIS-beredda

Rosling: Svenskarnas världsbild är helt skev – Göteborgs-Posten

Svenskar har ovanlig världsbild – DN.SE

Världen mår bättre än vi tror | SVT Nyheter

Hans och Ola Rosling: Hur man undviker att vara okunnig om världen …


Ta en tripp till Syrien du också!
Skaffa dig lite kläder från Saudi så du inte åker ner till dessa länder klädd som en fågelskrämma; Namshi.com: Online Shopping Saudi | Dresses, Shoes, Bags …

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.