Ödesdag?

Skärmavbild    kl

Ja, idag förändras allt för Eva Gedin, eller för mig, som äntligen får någon form av bevis för att en kinesisk bokhandlare är en kollega.

Vi får väl se när jag får något svar, och vad det innehåller
Det kan inte vara kul att få det brevet av en svensk författare. Många blir också väldigt rädda eftersom de tror att de ska hamna i en bok med automatik.

Gedin minns mig möjligen, Astrid kallade mig för ”Rabe´ns levande Pippi”, och många kände till då åklagarna gjorde husrannsakan när ”Häktad på sagolika skäl” kom ut, och lär väl sent glömma den. Jag var rätt ofta på TV, och Sverige är mycket litet.

Jag har sett spaltmil med text nu om diktaturens Hong Kong… som just haft val…  
Det är bråk i Hong-Kong pga hur parlamentet är uppbyggt. Det är bara cirka en tredjedel av platserna man kan rösta om, och övriga är vikta för olika intresseorganisationer.

Om vi hade det systemet skulle Sverige förmodligen fungera bättre
Dvs en stol till LO, en till Näringslivet, en till Författarförbundet, en till böndernas organisation, en till Karolinska, osv. Se video 2.  De som protesterar vill alltså att man ska kunna rösta om 100% av platserna men efter 50-60 år lär de få våra problem; en politisk adel som inget kan. Nu har de åtminstone kunskap i sitt parlament.

Kunskaperna om Hong-Kong är nog svaga hos oss, och Kina tror man ofta att det är en kommunism. Det var nog minst 20-30 år sedan som Kina var det. Kina är mycket mer en kapitalism eller de håller nog på och uppfinner ett nytt system, precis som Indien, se video 3.

 

 

Fullmåne idag

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.