När folk inte är historielösa (Inga aprilskämt idag.)

Gammal bild

Jag kan inte Argentina speciellt djupt, men att den starke ledaren avskedar 70 000 statstjänstemän ”kan” jag. Vi ser ofta att statstjänstemän tillhör dom.

Det torde också vara en orsak till att befolkningen känner igen en -ism: Victims of Argentina’s dictatorship see step backward in Milei’s presidency

Högst upp har jag lagt ett klipp, som visar var Sverige befinner sig, på ett ungefär, fler och fler unga lär ropa efter diktatur, och hjälper gärna till att riva ner hela demokratin.

60 000 avskedades av Mikhail S. Gorbachev och många hundra andra fall. Du hittar fenomenet inom varje -ism när den börjar bli mogen för en fullskalig diktatur.

 

Alla -ismers ekonomi blir en mess…

Om Lena Holfve 18170 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.