Naiva in absurdum

TV-sändningar runt de vulkanutbrott vi har nu; Islands, Kanarieöarnas och Siciliens visar folk som står och glor, och de uppvisar det fenomen allt fler upptäckt; västerlänningen kan inte känna verkliga faror. De förstår uppenbarligen inte att askan och röken är farlig. Den sista videon visar upp korrekta instinkter.

Stora delar av Europa kommer på sikt få nedfall eftersom det är tre aktiva nu.

Det man gör är att täppa till, stänga alla fönster och bara ta in luft via aircon som har filter, och via ventiler, och i dem stoppar man ”filter” t.ex tyg dränkt i vatten, så fångar det upp partiklarna rätt väl.

Sen går man inte ut före nästa hällregn utan munskydd, och duschar efter utevistelse, så om det tar veckor eller månader.

Nu Grekland, i morgon Cypern?
Det är nog dags att täppa till i morgon, och se över matförrådet, mitt klarar sex månaders totalisolering, men det kan vara smart att bunkra färskvaror i morgon bitti. Askan har nått Grekland nu och beroende på vindriktningen bör askan nå TRNC om nått dygn.

Finns fördelar ibland om askan inte innehåller mkt flour för då avlivas grödor

 

The dangers of ashfall and how to protect yourselfSpread the love
Om Lena Holfve 10149 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.