Läsarfråga; Var bor du?

Google maps och alla orter har två namn, ett turkiskt och ett grekiskt. Jag bor i ALSANCAK, turkiska  – KARAVAS, grekiska, och närmsta stad heter GIRNE, turkiska och KYRENIA, på grekiska, och är en markering att man inte är emot grekcyprioter.

Man har behållit deras ortsnamn i norr och deras Lena Holfve, författare till Utmattad, Mögelförgiftad, Parasitfri, Är barn allt?, Häktad på sagolika skäl, Mordet på Törnrosakyrkor.

En annan rätt vanlig fråga;
-Finns dagis?
-Ja, och du ser att det är dagis… Det är alltid sagolika byggnader.

Nästan alla vuxna jobbar men de har inte lika svåra liv som vi eftersom servicen existerar; handyman, trädgårdsmästare, poolskötare, mat-, butiksbuden, hembiträden, och chaufförerna.

dagisLokalbefolkningen bor uppe i bergen, i stenhus, och utlänningarna ner mot havet, ofta i betonghus, och jag bor – tack och lov – i ett stenhus.

Betonghusen blir mycket varma sommartid och kyliga om vintern.

På ön finns 230 000 turkcyprioter som innehar all form av makt, och helt säkert en miljon utlänningar, minst, ingen vet riktigt. Snart vet man eftersom alla måste registrera sig, och det gnölas det över. I vilket annat land kan du bo utan det???

Tre industrier finns; turist-pensionärs- studentindustrin dvs man hyser folk här i landet med Europas renaste vatten, och gissningsvis även luft, och det man säljer är solen, maten och klimatet rent allmänt samt havet, och ett icke kriminellt och fredligt samhälle. Det kan man inte fakturera varför vi väldigt ofta åker på ”den engelska prislistan” dvs tre ggr dyrare men bor man här länge försvinner den.

 

Om Lena Holfve 18238 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. För några veckor sedan roade jag mig med att göra en sökning på Second Life för att kolla om dom hade nån cypriotisk sim. Fick en träff men texten var på grekiska, så jag antar den är skapad av en grekcypriot. Har tänkt besöka den så småningom för skojs skull ändå men har inte fått tummarna loss än. Kanske tar ett par snapshots om den är snygg nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.