Läsare tipsar; om Lars Bern, och jag granskar…

 

lb

 

 

 

Lars Berns skriver: Jag kommer här att publicera en krönika i flera delar som beskriver västvärldens maktstruktur och vilka det är som verkligen bestämmer den politik som förs. Krönikan är baserad på en fri översättning av en krönika publicerad av signaturen ALEKS.


Lars Berns text: ALEKS skriver att med den här artikeln försöker jag gräva djupt i maktstrukturen i den nuvarande västerländska hegemonin. Mitt mål är att utveckla en omfattande förståelse för hur den västerländska makthierarkin är sammansatt, vilka deras mål är och var de kommer ifrån.

Eftersom jag behöver gå igenom många olika ämnen kommer jag att försöka förenkla så mycket som möjligt för att få allt i en rimlig omfattning för den här artikeln.

Artikeln kommer att svara på många mycket vanliga frågor, och eftersom den är strategisk till sin natur bör den vara användbar under lång tid för att svara på frågor som utvecklas över tiden.

Jag kom inte fram till alla slutsatser på egen hand. Jag fick ungefär en fjärdedel av informationen från en person med mycket djupa insikter, som behöver vara anonym. Jag har känt den här personen länge, och han är absolut pålitlig. Jag vill tacka den här personen så mycket. Läs mer och läsaren har också tipsat om del 2 i denna serie.


Klicka

Bern driver en blogg

Anthropocene.live som behandlar frågor rörande miljö och hälsa samt geopolitiska frågeställningar, med drygt 10 000 besökare per dygn. Hans blogg är ofta citerad i den pseudovetenskapliga och proryska nättidningen Newsvoice och andra likartade fora. Tidningen Expo beskriver Bern som den ”pro-ryska konspirationsteoretikern”. Han har skrivit debattartiklar i bland annat Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och 2014 utgav Bern en kritisk bok om svenska företags flytt till andra länder. Han medverkar regelbundet i Swebbtv. Källa


I ”Svart snö”, utgiven på uppstickarförlaget Kalla kulor

I den samlar han sina dubbla erfarenheter som forskningsingenjör på bland annat Volvo å ena sidan och å andra sidan som hög chef på bland annat Ångpanneföreningen och ABB, där han som vice vd förpassades ut i kylan av den senare själv störtade koncernchefen Percy Barnevik därför att han öppet protesterade mot slakten av svensk industris då ledande miljöföretag, Svenska Fläktfabriken.

Lars Bern har alltså som få sett de vita elefanterna, något solkiga dock, dansa i salongerna och hört dem predika sina fåvitska visdomar i storfinansens beskäftiga kamrar.

I ”Svart snö” skildrar han dessa miljöer i en dokumentärt upplagd deckare som utgår från en miljökatastrof vid en petrokemisk fabrik i Göteborgsområdet och det grymma maktspel som äger rum före och efteråt. Den som följt bulletinerna från Preemraff i Lysekil, där en undersökning i höstas visades på fördubblat antal fall av leukemi i anläggningens närhet, kan göra sina associationer. Läs mer


Publicerad 2007-04-18 Världen Idag av Ulf Nilsson

Får man inte framföra på allvar kritiska synpunkter på det svenska systemet?
Observera att jag skrev ”på allvar”. Gnäll och detaljsynpunkter, krav på justeringar (i den ena eller den andra gruppens namn) läser vi i tidningarna varje dag. Tv:s nyhetsuppläsare inleder snart sagt varje sändning med att referera en eller annan utredning som talar om att en eller annan sjukskriven fuskar, att den psykiska ohälsan tilltar hos unga svenskar, att gängbråk är vanliga i Malmö, etc, etc.

Allt detta är tillåtet. Dessbättre. Men får man skriva att systemet i sig själv är förlamande och bygger på en jättelik lögn: det förnekade samarbetet mellan storfinansen (läs: Wallenberg ) och den politiska makteliten (läs: SAP). Får man tala om att vi styrs av en liten grupp män (och några få kvinnor) som föraktar oss.

Nej, då börjar det kärva. Förlagen säger nej, tidningarna refuserar. Man börjar förstå att när det verkligen räknas är det tig-ihjäl som gäller …

Ovanstående tankar trängde sig på när jag läste Lars Berns roman Svart snö en av de bästa skildringar av dagens Sverige som jag hittills fått i min hand: en thriller så fast förankrad i verkligheten att den gjorde mig djupt betryckt. Men först några ord om författaren.
Lars Bern var länge en up and coming man i näringslivet. Han började som forskare vid Chalmers och kom sen till Volvo. Vid 36 års ålder blev han vd i Ångpanneföreningen, därpå vd för Incentive, ett nyckelbolag i Wallenberg-sfären. Han hann också med att vara miljöstrateg hos ABB innan han drabbades av cancer och drog sig tillbaka – bland annat för att skriva. Bern har, utan minsta tvekan, sett ”de stora elefanterna dansa” i näringslivet och beskriver vad han upplevde i ”Svart snö”. Läs mer


Boken ”Sverige en sluten anstalt är skriven av just Ulf Nilsson.


Sadhguru om vår tro på att dom styr

Jag har granskat Bern förr, som har en egen tagg

Nu när jag tar ett enda påstående; 10 000 besökare per dygn i bloggen, så strular det direkt.

Det påståendet finns i Wkipediatexten, och är ditlimmat av Bern själv. Vi kan redigera texterna, och vi har sett förr att han är  en mästare på att redigera just där.

Domänsökningen visar att hans blogg skapades i januari 2016. Kollar man i bloggen ser man att de första artiklarna skrevs då.

Följande fil är en pdf-fil, och visar trafiken

anthropocene.live Traffic Analytics 

Den visar att domänen har haft 95.2K besökare, totalt sett och under hela sin 8-åriga levnad, och snittbesökaren stannar i ungefär en minut.

 

 

Som vi ser har Wikipedia också reagerat

och ställer frågan ”När?”.

 

De är censurerade, de får inte prata, varför de måste starta Swebbtv
Stora förlag, och dito tidningar, har faktagranskare, och sådana här personer ryker direkt. LB får inte ens gästblogga hos mig, vilket alla läsare har fått hitills.

Slutligen ska vi jämföra

Lars Bern är på 52.446:e plats i Sverige avseende trafik här och nu i november 2023.


 

Jag la ner min, därför att det inte går att rädda Sverige
Den hade plats 1 251 avseende trafik, 181 818 unika besökare i månaden.

Swebbtv och Lars Bern har mycket få besökare, men de låter mycket, har en studio, ser ”stora” ut, och Swebbtv har skaffat sig kontroll över stora delar av alt-media. De sistnämnda har en egen kategori.

raddasverige

Om Lena Holfve 18233 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.