Läsarbidrag om bl.a. karma

Skärmavbild  kl

lbCitat från Lenas artikel : ”En sak är utredd; västmänniskan tror inte på karma. Även om Imperiets folk försvinner lär det ta tid att läka ihop väst själsligt, moraliskt och fysiskt efter all skräpmat.”

Jag tror att huvudproblemet är att ”Västmänniskan” inte förstår att allt man känner, tänker och gör i handling alstras i ens egen energikropp. Denna kropp (sin kropp) förgiftar man med dessa känslor/tankar, eller så läker man den.

Jag ska förklara: Låt oss säga att du stör dig på din granne. Så fort dina bekanta, eller vänner kommer så pratar du gärna om din granne – hur störande, odräglig, dum m.m. han är. Du kräver bekräftelse av din omgivning att du har rätt och grannen har fel. Ett annat alternativ är att du inte säger detta alls men håller detta för dig själv, alla misshagliga känslor mot din granne. — Det du i själva verket gör är att du lägger all denna information av fördömanden in i ditt eget energifält och det är just ditt energifält som skapar din verklighet. Detta innebär i praktiken framtida sjukdom, eller i bästa fall (eftersom dessa fördömanden finns i ditt energifält) kommer vid ett annat tillfälle någon att fördöma dig. Är du i detta fall klokare, tackar du för denna erfarenhet och inte sänder ut någon energi mot de som fördömer dig. Har du inte lärt dig något, kommer du att starta en ny loop av en förstörande och förgiftande energi.

Lena skriver ofta i sina artiklar att på TRNC accepteras inte oärlighet – lögn. Dessa människor säger rakt ut till den berörda att hans/hennes sätt är oacceptabelt och en ändring borde ske. De ger en chans och vid allvarligare brott glöms allt bort inom en viss tid. Detta är ett klok förfarande. Skulle dessa människor i TRNC älta det som har skett i det oändliga så skulle de bygga upp sin karma eftersom detta skulle komma in i deras energifält.

Ovanstående är den individuella karman och det enda sättet att komma ur denna cirkel är att lära känna sig själv; d.v.s. iaktta sina tankar och känslor och inte döma redan uppkomna situationer i livet för att dessa har man skapat tidigare i sitt/sina liv. Alltså acceptans och icke fördömande tillvaro.

Utom en enskild karma finns det även samhälles/ländernas karma. Att rätta till detta är varje individens skyldighet att i handling och tankesätt lösa upp negativ karma.

Exempel: Vi alla längtar efter fred. Ändå tittar/spelar många individer våldsamma spel eller tittar på våldsamma filmer och matar hela sin existens med detta och även den gemensamma karman – ändå vill många av dessa individer ha fred.

Du behöver alltså bara vara. Vara autentisk med dig själv, lära känna dig själv, leva i fred med dig själv – du behöver alltså inte göra mer och du blir en av de som förändrar världen!


Tack för det bidraget!
Denna hållning att tro att andra (utifrån) är ansvariga för egna känslor är ett medberoendesymtom; Symptom medberoende

 

 

David skriker för mkt…  men det går ju att ta ner ljudet…. han skäller ut oss

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

3 Comments

 1. Jag tror på karma. Har säkerligen dragit på mig en hel del negativ karma genom livet. Dumheter mets och lite småbritt typ snatteri ungdomen. Har dock ej blivit lagförd för någonting. Vilket inte spelar nån roll för det obevekliga karmahjulet som har sett allt. Innan jag fortsätter. I förra veckan gick jag igenom andra säsongen av Lost in Space. Seriens skurk är en kvinna som har tagit över en annan människas identitet. Så bedragerskan blir Dt. Smith och får följa med på resan till Alpha Centauri. I sista avsnittet för säsongen gör hon sig beredd att offra sig själv. Hon säger: Min mor är död och min syster hatar mig.

  Där klickade det för mig. Till slut hade vi något gemensamt. Jag har också en syster som hatar mig och det är mitt eget fel. Jag sådde draksådd redan som barn. Nu får jag skörda resultatet. Visade tidigt att jag avskydde henne. Behandlade henne som en dörrmatta i många år. Från sena tonår och uppåt blev det mer subtilt. Men det var inget beteende jag reflekterade över på den tiden. Dessa reflektioner har kommit dom senaste få åren. Vad som än hänt mellan oss, så känner jag intuitivt att det har hänt i ett annat liv för länge sedan. Jag ser inget hopp, ingen möjlighet att bryta denna onda cirkel, som förmodligen kommer att pågå i många liv framöver. Även om jag önskar att jag hade kunnat. För min egen personliga frids skull önskar jag att jag hade haft möjlighet att gå igenom tidigare liv-regressioner. Men för tillfället har jag inte den möjligheten. Jag vill så gärna förstå hur det började, denna konflikt mellan os.

 2. @ Morningstar

  När vi pratar om energi = lika drar till sig lika. Eller som en tjeckisk kvinna sa: ”Först strålar vi ut en viss energi och sedan anklagar vi folk för deras beteende istället för att ändra på vår energi.
  Det jag vill säga med ovanstående är att din syster har också någonting i sig för att annars skulle du inte bete dig på det viset mot henne.
  Av detta kan man bara dra en slutsats och det är att du borde lägga din energi på hur du från och med nu bemöter människor, hur du är som medmänniska m.m. Din egen utveckling och dina nyvunna erfarenheter kommer att skriva över de gamla energierna som förorsakade både hos dig och din syster det sättet på vilket ni behandlade varandra. Den dagen du blir fri från din kropp kommer du att förstå varför du betedde dig så och varför fick din syster ta emot ett sådant beteende.

  Ett säkert kort är alltså att vara medveten om sina tankar och känslor och iaktta de olika scenarier som utspelar sig i eget liv utan att döma dessa. Det viktiga är att inte döma gårdagen! Man gör alltid så gott man kan i varje given ögonblick och med växande inblick kan man inte gå och döma gårdagen!

  Till den andra sidan tar vi med oss det värdefullaste som finns = Erfarenheter!
  Att du har betett dig mot din syster och nu gör det ont i ditt hjärta är alltså en erfarenhet och mycket värdefull sådan.

  Du kanske har kommit så långt i din utveckling idag som jag beskriver ovan och då räcker det att i sitt hjärta sända ut kärleksenergi mot din syster. Du behöver inte på ett verbalt sätt be henne om förlåtelse. Hon har kanske inte kommit så långt i sin utveckling och ett förlåt kan göra ibland mer skada än nytta i sådana sammanhang.

  Det att din syster å sin sida inte kan förlåta dig = det är hennes känslor, hennes problem som inte någon annan kan ta ansvar för bara hon själv. Denna situation som uppstod ger var och en av er ett ypperligt tillfälle att växa inombords.

  Karma fungerar inte enligt principen tand för tand. Har man förstått och lärt sig upplöses detta därför att man har skapat en annan energi i sin energikropp.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.