Länder kommer och går, Moberg består, och en viktig rättelse

 

Vi kan vara ense om att den svenska stormaktstiden utspelade sig mellan 1611-1718, och hundra år senare räddar Bernadotte Sverige till stor del med hjälp av kontakter, och egna pengar.

(De apanage kungafamiljen får kan vi betrakta som räntor men man ser allt oftare uppfattningen bland historielösa att de är ”parasiter”. Deras huvudsakliga och livsviktiga uppgift är att rädda oss från presidenter, som har en benägenhet att korrumperas, få storhetsvansinne, etc. )

kungenDen stora fördelen med monarkin är att den är långsiktig och förhindrar inbördeskrig, och att aktörerna fostras in i sina roller, men den vi har nu är mycket svag. Kungen är inte ens högsta opolitiska chefen för armén längre, 1960 stuvades mycket om, det är statsministern, som styrs av politik. Det finns inga -ismer som tål monarkin.

Bara i det exemplet lever vi farligare än förr. Inte minst sen den dagen kungen kritiserade behandlingen av SD, han sa att man måste respektera demokratin (valresultat) och fick en bil in i sidan på sin.


 

rysslandIgår kablade Expressen ut sin världsbild på 37 sekunder, och den gick ut på att Putins publik gäspade och somnade.

För sju, åtta år sen dillade Reinfeldt i samma grupp att ryssarna saknar förmåga att anfalla Sverige, och ingen sa emot, inte en enda journalist.

Ur DN 1956.

Om jag skulle fråga tusen svenskar skulle de gissningsvis ge mig den bilden; ryssen är svag!

Det lär inte bli nån kung som citeras utan media, som skulle vara den tredje statsmakten och mellan varven uppträder som den första. Enligt schemat är den kontrollerad.

Moberg:

    • ”Enligt den totalitära ideologin — den nazistiska och den kommunistiska — är vi människor statens egendom, och i egenskap av statsägda varelser uppnår och åtnjuter vi den sanna friheten. Vår uppgift i totalstaten är i första hand att vara medborgare och nyttiga och effektiva delar av ett kollektiv.

Men för min del ansluter jag mig till den äldre och ursprungliga tolkningen av innehållet i ordet frihet. Jag ansluter mig till dem som menar att vi människor icke är skapade till att vara objekt för statsnyttan. Ingenting kan rubba mig ur den övertygelsen och tron, att vårt liv är helt vårt eget — att människolivet från vaggan till graven är ett mål i sig självt.”


Vi kan vara tvärsäkra på att Moberg var en för-fattare, och han ser demokraturen redan 1956!

krigJag vill nog påstå att drevet ”ryssen är svag” har syftet att få presumtiva soldater att tro på det. Man får de mest obildade att kasta sig ut i krig.

Broschyren, ”Om-krisen-eller-kriget-kommer”  delades ut 2018 till alla hushåll, och det står nog för att man redan då vet att man ska ut i ett krig.

Första upplagan utarbetades av Försvarsstaben och delades ut 1943 till alla svenska hushåll.

Jag brukar skriva att f-bygget började runt 1975 hos oss men vill ändra det till att ett nazibygge pågick långt före ww2, Moberg ser demokraturen 1956, man backar sen pga Hitlers fall från nazismen, nationalsocialismen, och går in i en mjukare socialdemokrati, som bygger ren fascism mycket långsamt men säkert, och nu glider den åter över till nazismen, och nu kommer det att gå fort.

Nästan alla åsikter som Svensson brukar ha passar in som handen i handsken i detta 80-90-åriga bygge, så rysshatet har nog sin kärna i det faktum att det var främst ryssen som brottade ner Hitler.

Det förklarar också varför man vägrar fira den segern över nazismen, och det förklarar varför svensk historielös press inte förstår vad Putin säger, då han talar om nazism, och han har också talat om att Tyskland måste befrias, igen, och de lär stå på öronen först.

Långt senare kommer man till Sverige, men vi finns garanterat med på listan över nasseindränkta nationer.

Det räcker med att det är styrkt att man gav gamla dödshjälp istället för syrgas under Covid för att kalla riket ett naziland, och lägger vi sen till feministhjärntvätten, det genomskinliga inbördeskrigsbygget, så är vi mer än väl i hamn.

Bra text om Moberg

Länder och imperier

kommer och går, det är normalt

Listan

https://youtube.com/playlist?list=PLVmHtRW0bTN-JTFHL-U02jVf9mtP0oe6D

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Tyvärr har våra dekadenta politiker fått storhetsvansinne sedan många år tillbaka och kommer i sinom tid att totalt förstöra Sverige till oigenkännlighet och helt andra folk kommer att ta över Sverige och risken är stor att Sverige helt upphör som ett land. Hur som helst är det kaos som väntar och Sverige kommer att bli ett helvete inom en snar framtid. Ingen räddning finns längre för Sverige, det är för sent nu och mycket snart tvingas var och en själv kämpa för sin överlevnad helt på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.