Fullt pådrag i TRNC fram till 2 februari då en utvärdering görs

Från de nattliga saneringarna i våras; 30% alkohol, 70% vatten

Vi hade 11 döda sen i våras, nu 14 dvs tre nya, varav en fullt frisk 40-årig man, och 27 nyinsjuknade nyligen så nu är det storsläggan som gäller.

Nu har ”alla” bestämt sig för att slå ner Covid 19, en gång till, vi gjorde det i våras…  En apparat på väggen utanför matbutiken tog ens temp, om man sträckte fram handleden, och en skylt meddelade att du ska inte gå in i butiken med feber.

En kille sprutade alkohol och vatten i allas händer, och delade ut plasthandskar, och alla bar mask inne i den stora matbutiken.

Googleöversatt från regeringens hälsodepartements FB-konto:

Fram till den omvärdering som kommer att hållas den 02 februari 2021 på grund av ökande lokala infektioner
Girne distriktet fortsätter som sagt från 28 januari 2021 till 10 februari 2021 saat:23:59’a

Fortsätter som anges i Lefko şa distriktet från 28 januari 2021 februari 2021 saat:23:59’a I alla andra stadsdelar (Gazima ğusa, Güzelyurt, İskele, Lefke) 29.01.2021 timmar: 3 februari 2021 saat:23:59’a Det har beslutats att stänga / stoppa alla verksamheter och arbetsplatser förutom det som nämns nedan.

Tjänster som kommer att förbli öppna;
Företag och deras leverantörer som tjänstgör inom ramen för att tillgodose grundläggande behov som apotek, bensinstation, bageri, slagborr, marknad, (Basic behöver företag som slaktare, marknad som finns utanför apotek, bageri-och bensinstationer är öppna mellan 06:00 am och 19:00 pm kommer det att stanna.

Endast take-away tjänster av restauranger mellan 06:00 och 23:59,
Fortsättning på T ÜKK: s försäljning av foder och korn, som visar den flexibilitet som krävs för foderfabriker och foderleverantörer att fortsätta sin verksamhet, Fortsättning av produktionen av mjölfabriker, mejeriinstitution och mejeriprodukter
Auto fordonsräddning, fortsättning på akuta felfunktionstjänster hos internetleverantörer
Fortsättning av privata säkerhetstjänster företag
Vatten-och dryckesproducenter, distributörer och säljare för att fortsätta tillhandahålla tjänster
Boskap, jordbruk, livsmedel, jordbrukskamp och fortsättningen av leverantörernas behov som tillhör dessa sektorer
Det anses lämpligt att fortsätta verksamheten som tillverkare av masker och personlig skyddsutrustning

3. Det har beslutats att stoppa inter-distrikts entré och utfart. I processen kommer polis, hälsa, brandmän, civilflyget, skrivare, elbyråer, kommuner, banker och revisorer, gula presskortsinnehavare och / eller pressarbetare att kunna fortsätta sina tjänster. För att inte ha några störningar i offentliga tjänster på departementen som rör ministerier och ministerier, kommer de som arbetar enligt högsta lydnadens ordning att fortsätta sin tjänst om det behövs.

4. Det rekommenderas av styrelsen att genomföra utegångsförbud på heltid i hela landet.
5. Fram till den 10 februari 2021 ansågs det lämpligt att stoppa möten i alla förskole- grund-och gymnasieutbildningar (inklusive klasser, specialklasser och kursverksamhet) och gå på onlineutbildning … Denna ansökan täcker inte förskolor och privata utbildningscenter.
6. patienter som är bosatta i norra Cypern och genomgår rutinbehandling på södra Cypern / vars behandlingar har tagits anses lämpliga att korsa över till södra Cypern utan att genomföra daglig karantän för att undvika lidande och slutföra sina behandlingar. Patienten och hans följeslagare som kommer att passera i hälsosyfte måste (vid behov) ange de negativa testresultat som gjorts de senaste 3 dagarna vid entrén. Dessutom ska patienter och följeslagare som återvänder till vårt land efter behandling testas på sjunde och fjortonde dagarna av deras inresa till landet och deras resultat ska vidarebefordras till vårt ministerium.

Enligt stadgan för grön linje
7. är kontaktlösa handlare berättigade till handel utan karantänansökan.
8. Det har ansetts lämpligt att ambulanser passerar den gröna gränspordern endast för hälsosyfte utan att karantänen införs vid transitkorsningar och andra korsningar än de bör sättas i karantän.

Personer som är bosatta i
9. Pile eller jobbar i Pile kommer att kunna passera utan karantänansökan med uppgifter om exemplariska PCR-testresultat inom 72 timmar.
10. FN, EU, British Base Region, Intermediate Region och Peace Force anställda kommer att kunna komma in utan karantänansökan då de utövar negativa PCR-testresultat som genomförts under de senaste 72 timmarna.
11. Begravningar har beslutats att hållas endast med deltagande av första graden anhöriga.
12. Lagsportträning och tävlingar har beslutats att stoppas till nästa beslut.

Det beslutas att omställningen av personer som bor på södra Cypern kommer att ställas i karantän till nästa beslut.

14. Det har bestämts att övergången av personer som bor i söder och arbetar på norra Cypern kommer att vara i karantän tills nästa beslut.
15. Det har ansetts lämpligt att de personer som är bosatta i Beyarmudu passerar genom Foundation Region utan karantän genomförbarhet för att kunna bedriva sin boskaps-och jordbruksverksamhet i Üslerregionen.
16. Öppningsceremonin på arbetsplatsen, bröllop, bio, teater, födelsedag, massgudstjänst, förlovning, äktenskap, mevlit, utställning etc. Det har beslutats att beslutet om avstängning av deras verksamhet kommer att förlängas till nästa beslut.
17. Hembesök stoppas och det krävs att man tar hand om familjemedlemmar förutom kärnfamiljen för att inte komma samman.

Detta är inte min matbutik utan Onsdagsmarknaden nån mil in mot stán, bilden högst upp föreställer en av de tio matbutiker jag använder. Obs! Inga löpsedlar i detta land.

Spread the love
Om Lena Holfve 10291 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.