Det har alltid varit mobbning, och en total brist på yttrandefrihet

Skärmavbild    kl

Skärmavbild    klJag satt och kikade i DN:s arkiv, och fann en artikel som jag klippte ut och limmade in ovan. Utfryst…

När ”Häktad på sagolika skäl” kom ut började Dagens Nyheter, och det blev sen ett mediadrev utan dess like. Det slutade med att jag avgick ifrån rätten, och hela den historien borde bli en bok.

Det började med att de ringde ifrån förlaget och sa att en massa poliser hade stormat in, jag tror att de var sex, och de hade gjort en husrannsakan, och beslagtog alla papper som rörde mig.

Ett par dagar senare kallades jag till ett förhör, och jag var misstänkt för EKO-brott, och med mig hade jag en äkta stjärnadvokat, och vi gjorde upp att om han tog på mitt knä skulle jag tiga, och han ta över.

Han tog aldrig över; hela påståendet var nys
Men jag hade några år tidigare haft ett handelsbolag, någon hade tipsat polisen nu om att jag var skurk, och utredningen pågick i säkert ett år.

De tog mitt pass…
Media skrev aldrig att jag var misstänkt utan de skrev sen ”en nämndeman är misstänkt”, och för att inte skada rätten slutade jag i den, och utredningen rullade vidare.

Efter ett år var jag givetvis friad
Det visste jag att jag skulle bli för jag hade inte gjort något, och det sista jag hörde av EKO-roteln var då en av deras kommissarier tog sig hem till mig på Kungsholmsgatan 17. Hissen stod den dagen så han fick gå sex trappor, flåsade enormt då jag öppnade dörren, och han bad mig personligen om ursäkt. Men han ville inte göra det officiellt.

Nått år senare lunchade jag med TV3:s Efterlysts åklagare Brynolf Wendt

Skärmavbild    klJag berättade historien, och jag sa honom som det var att jag var aldrig rädd för jag visste att jag inte hade gjort något.

Fullständigt trams!
De sa att ”du har sänt 45.000:- till USA, men inte fått hem några varor!!! Har du 45.000:- i USA?”

Och jag grävde fram inkassopapper där det stod att jag krävde ett bolag på 45.000:- för att jag inte fått några varor dvs blivit blåst.

-Så där höll det på, i minst fem förhör, sa jag till Brynolf
-Du borde ha blivit rädd, man kan alltid göra fel, utan att man ens vet om det, du hade tur!
-Va?!? Tur???
-Just det, bondtur!

Riggat!
Brynolf trodde att det var åklagare i Stockholm som riggat upp hela showen för att jag aldrig mer skulle skriva om åklagarkåren på det sätt jag har gjort i Häktad på sagolika skäl.

Lite senare kom Mordet på Törnrosa, och jag är inte snällare mot åklagarna i den boken, men en sak hade förändrats.

En av de åklagare som är förebild till Lage von Roth, som han heter i boken, hade hörts avseende nått tjänstefel, och han försvann sen för gott som åklagare, och blev riksdagsman istället.

Lite senare fick ha gå även som riksdagsman eftersom han dömts för en massa brott
Skärmavbild    kl– JM har visat särskild hänsynslöshet och varit slug och minutiös. Han är uppenbart olämplig för sitt jobb i riksdagen, sa överåklagaren.

Nu vet jag givetvis inte om det var JM som drog på mot mig, men OM det var åklagare i Stockholm, så BÖR det ha varit han, och jag tänker på;

– JM har visat särskild hänsynslöshet och varit slug och minutiös…

Vi har alltid, under hela mitt liv, haft stora problem med den så kallade yttrandefriheten.

Inget som kommit nu.

 

DN 13 januari 1984:

Skärmavbild    kl

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.