Den nya världen

Rent historiskt är det stökigt då vi skiftar imperier, och får helt nya världar. Det är så att säga normalt.  Det blir inte mindre stökigt om man befinner sig i det land danskarna kallar för ”ett land för extremister”.

Men som vi såg så sent som igår uppfattade en kollega till mig Sverige som säkrare än Istanbuls flygplats och TRNC.

Rent faktamässigt är Sverige ett av världens farligaste länder för kvinnor som reser, men det är känslor som styr, och då ser man väl framför sig att man ska bli sliten i bitar av min chaufför, kidsen, apotekaren, krogägaren, vattenmannen eller handyman Ali, med flera?

I verkligheten finns inte det på kartan därför att TRNC är ett post-inbördeskrigsland med ett tydligt våldsförbud, inte ens polisen har vapen. Mentaliteten finns inte ens.

Men det är nog ofta så att en svensk styrs av CIA:s propaganda, som media öser ut, och kollar aldrig fakta. Det måste vara ett mycket svårt liv. Just nu har vi säkert minst en miljon som är rädd för dom.

Sverige pekas ut som världens näst farligaste land för kvinnor (som reser).

 

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.