Uppdat faktafel: Det gigantiska stödet är synbart

Jag hade skrivit att Turkiet vill få 160 terrorister utlämnade, det ska vara 130.


 

Läsarbidrag om händelsen (klilbppet ovan) men jag uppfattar inte att Erdogan ställer något nytt krav på Sverige, han meddelar mer att bojkotten är igång / har Turkiets stöd. Han säger förvisso att ”så länge som det är tillåtet…” Men Erdogan räknar nog inte med en förbudslag mot att bränna andra relgioners böcker eftersom vi officiellt har religionfrihet i riket, men bara på pappret. Kristna förföljs liksom judar, och det vet han nog om?
Man säljer gärna in att ryssar och turkar vill bestämma över oss när det är mer en frågan om att de vill bestämma att de inte vill ha med oss att göra. Det vill inte danskarna heller, i princip.


Erdogan är alltså inte en diktator, han är president, och här talar han till de som bestämmer; parlamentet. Däremot har han en sultans makt vilket står för att i ett akut krisläge får han bestämma rätt mycket själv och blixtsnabbt. Man gick till val särskilt om det och om jag minns rätt röstade 70% av turkarna för den nya ordningen. Behovet uppstod efter CIA:s statskuppsförsök 2015, som är okänt i Sverige, som vanligt.

En turk sa mig:
-Vi har gett honom mer ansvar.

Som vi hör kommer turkarna aldrig släppa in Sverige så länge som man kan få polistillstånd för att bränna koraner och ovsett om vi skulle utvisa de 130 terrorister de vill ha hem till mordrättegångar som väntar dem. Turkar säger vad de menar, och de menar allvar. Trycker man på nu så lämnar de Nato, finns många som vill det ändå, men de kommer aldrig mer att vilja ha med Sverige att göra i tre år nu.

Sen omvärderas nog denna utfrysning; tre år i taget tre gånger och sen är det god natt för alltid.
-Nämn inte deras namn, de är döda.


Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.