Bröllop i Saudi i siktet

dj
"Min" student, gammal bild

lbEn läsare kommenterade artikeln; Ni kommer aldrig få veta…

Bra skrivit , levde i Saudi under90 talet och trots att det då var mycket striktare var det så att flickor först efter puberteten hade på sig abaia. Det ansågs som ett yttre tecken att man hade blivit vuxen. Mitt intryck  är att den politiska islam som man understödjer här i Sverige är inte den islam som jag lärt känna i det strikta Saudi. Kvinnor hade mycket mer rättigheter än man påstår nu och man accepterade bland många saudier andra religioner trots att wahabism hade stort inflytande. Jag som kvinna blev behandlat med respekt även på landsbygden, kanske därför att jag också respektera andra.

pork
Fläskhandlaren här i byn.

nInte heller jag ”känner igen” de islamister ni har där uppe, för de finns inte här, och ISIS-folk kommer inte ens in.  Ni är också utsatta för deras vansinniga propaganda och får ”lära er” att de hatar julen, hundar, flickor får inte ha idrott, bla. bla.

En av ”mina” studenter ska gifta sig om två år med en läkare, som nu är 25 år och hon ska alltså bli 27 år först, och det är han nu, och han bör vara 29 minst innan de gifter sig, och jag är redan inviterad…

tnya
Min hundvakt i byn

Saudi har sänt ut många tusen studenter, och en hel hord är på norra Cypern, och ”min” student hänger ofta vid mitt staket och snackar. Via mina kunskaper har han löst ett gigantiskt stort problem han hade i sitt liv.

Det ska bli väldigt roligt att få se Saudi inifrån, den dag det beger sig även om jag har en stående invit, och jag ser nog helst Saudi med en familj runt mig. Jag är lovad att hans mamma ska visa mig runt nån månad och de har vinterställe även i Sudan så med lite tur kan jag slå två flugor – länder – i en smäll.


De islamister som gör sig hörda i Sverige är förbjudna här liksom i Saudi

nDu kan få 20 års fängelse om du tillhör Muslim Brotherhood i Saudi, och varför staten Sverige håller dem om ryggen är obegripligt. Det finns ingen här, förmodligen ingenstans, som förstår det.

Som det ser ut ifrån min synvinkel är det väl så att de kommer ingenstans i länderna här nere, så de har väl stuckit till Sverige, där de tydligen får verka ostört.

Men världen häpnar, så och ”mina” studenter.

saudi
Baskettjejer i Saudi

De säger, om vår regerings hållning; ”De förstår inte.”<

Enduring Links: ISIS, Al-Qaeda, and the Muslim Brotherhood | Counter …

Saudi Crown Prince Says Muslim Brotherhood ’Very Dangerous …

Saudi Crown Prince: We will expel Muslim Brotherhood from our …

Saudi Arabia declares Muslim Brotherhood ’terrorist group’ – BBC News

https://www.youtube.com/watch?v=mx7u4kwBsKI&t=23s

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.