Baksidan på nyhetsförbudsmyntet

toa

Jag var less häromdagen för att man inte får göra reklam och presentera nyheter i Sverige, och det känns också som ”enda landet i världen”. Den kulturen är givetvis en gigantisk orsak till att varor, tjänster, kunskap inte når landet, eller lämnar det.

Det har varit skriverier om Kamprad p.g.a. hans död men få har nämnt att han blev bojkottad, och fick ”alla” emot sig. Ingen ville hjälpa honom, han bjöds inte in på möbelmässor, fick inte tag på underleverantörer alls och förlade då sin produktion till Polen om jag minns rätt.

Då blev de avundsjuka än mer sjuka, och han fick bland mycket annat en av vårt lands konstigaste upptaxeringar på sig. Han krävdes på skatt för ”goodwill”… och en sån ansenlig summa att han hade gått omkull om inte en professor i juridik hade ingripit och som hjälpte Kamprad, som vann i rätten.

Då lämnade han landet
DSC profileJag gissar att han insåg att han aldrig skulle kunna bygga det imperium han ville bygga på svensk mark.

Före Kamprad kunde en säng kosta en årslön, och trots att arbetskraften i sig inte var märkvärdigt dyr kostade slutprodukten enorma summor.

Den som ärvde möbler kunde skatta sig lycklig!
Med facit i handen kan man förstå att han var ett enormt hot, och behandlades därefter, och hade han inte lämnat hade det nog inte funnits något IKEA. En butik som är megapoppis t.ex. på Cypern, och en säng hade väl fortfarande kostat astronomiska summor?

När Kamprad väl hade lämnat landet, eller bolaget hade satt sig i Holland, fortsatte motståndet hemmavid. Den som köpte IKEA-möbler ansågs skylta med att man var fattig samt idiot. Jag sommarjobbade då jag var 19 år i Kungens Kurva och det sågs inte alltid med blida ögon. Varor från IKEA som stod i ens kök kunde få folk att fälla repliker:
– Men Lena, ska du inte satsa på kvalité? Det där…

Jag har också sett att folk, som gillar att namnge och förtala döda, understryker att han en gång i tiden var ”nazist”, och det var det många som var. Presentera sig som ”nazist” efter ww2 har aldrig gått hem i stugorna, av skäl vi alla känner till, men före var de miljoner, och inte minst i Tyskland men även hos oss.

Man måste i princip manipulera
Om en ung advokat slår sig ner här där jag befinner mig just nu på norra Cypern kommer media springande för att förmedla denna NYHET till folket.
– Kolla! Ni har fått en ung advokat här, och nu ska vi intervjua och se hur hon ser på saker och ting, vad hon gör, hur hon tänker. Det är ju verkligen en NYHET att det har kommit en NY sån hit…

gw
Klicka

Den gubben går inte i ”enda landet i världen” därför att det är fult att göra ”reklam”. Media tiger därför om det uppstår en NYHET.

Skandalvägen är däremot öppen
Leif GW anser att Massi Fritz är nästan otillständig. Han svär på att hon kommer aldrig få igenom den överprövningsbegäran hon har lämnat in därför att åklagaren la ner förundersökningen mot Kronér.

Leif GW berättar att man måste faktiskt begå ett brott först innan man kan bli åtalad. Men han verkar inte förstå att han själv nu låter sig användas. Han kan välja att inte bli det vilket Kronér inte kan.


Massi Fritz vet också att hon aldrig får igenom nåt åtal
När överprövningen är klar lär vi få se nya artiklar där Massi Fritz påpekar att det är fruktansvärt att hennes klient inte blev trodd. Vi kommer helt säkert få läsa att klienten är bedrövad och kränkt.

Massi Fritz har sen kö i åratal
massi
Slutligen lyfter Advokatsamfundet ut henne, och då blir hon bedrövad och kränkt, och har sen en ännu längre kö.

Hon kommer då att kalla sig för ”juridiskt biträde”, eftersom hon inte får kalla sig för advokat längre, och kön blir ännu längre… för nu är hon också (!) ett offer!

IQ-befriade människor kommer sen att gå omkring livet ut i tron att Kronér slapp undan, för att han är kändis eller för att rättsystemet har havererat, och tidningarna fylls igen av allt annat än NYHETER.

Mängder med människor kommer att anlita henne enbart för att hon åkt ut vilket är bland det dummaste man kan göra om man ska upp i en rätt – men det vet inte allmänheten.

Jag själv är lite förvånad över att Advokatsamfundet inte har kastat ut henne redan
Men de måste kanske mobilisera först? De ska ju ta emot mordhot, bajs på posten, folk som kastar ägg på ledamöterna, deras barns skolor måste nog säkras upp först?

Det är inte lätt att leva i ett land som hatar NYHETER.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.