Agenda går igenom ett krig som börjar efter nyår?

Jag har lyssnat på Agenda och jag reagerade över att Carl Bildt sa att Putin har satt in hela armén i kriget.
Duman har satt in 100 000 man ungefär i interventionen, ökat med 200 000 nu. Hela armén är 3 miljoner om man tar in reservisterna.

3-4% av statsbudgeten har gått till armén, och de ökar nu år 2023 till 30%.

Putin har sagt:
-Vi har inte börjat kriga än.

I video 1 anges att ryssarna gett order detta dygn att Kiev ska intas och Ukrainas president ska dödas. Inte trippelkollat det.

Det var krigsbilder hela tiden i Agenda, och det finns många webbkameror som visar en helt annan bild, här är fem av dem:

https://www.youtube.com/live/KRsVdDmUPZw

https://www.youtube.com/live/0Dox25u_Gl4

https://www.youtube.com/live/FsxE-s7gJqc

https://www.youtube.com/live/xeVH13NOVjM

https://www.youtube.com/live/93GcfwpvpXw

Jag gissar att om vi besöker webbkamerorna efter nyår är det ett krig vi ser eller så är de nedtagna. Därför att då börjar ryssarna kriga, just nu är det fortfarande en intervention. AP skickar fortfarande ut gamla krigsbilder, såsom vi har sett dem göra  förr.

De talade också om flyktingar, och vi har massor.

Färre ukrainare än väntat väljer Sverige
Det ser ut som att färre ukrainska flyktingar än beräknat kommer att ta sig till Sverige i år. Även färre än väntat har behövt hjälp med att hitta boende, enligt Migrationsverket. Källa

Svensken borde fråga sig varför
Man är rätt dum i huvudet om man som rysktalande ukrainare söker sig till Sverige, som skickar vapen till Ukraina, så att ännu fler kan dödas än de 3-4 miljoner jag fått fram är nedgrävda sen 2014.

Man flyr givetvis till länder som inte stöttar regimen i Ukraina, hit t.ex. Vi har sett att det finns inte en bostad att uppbringa i Atalaya. Det finns inte en enda studio eller  tvåa att uppbringa i mitt område, aldrig hänt förr.

Citatet högst upp kommer ur Putins mun.

https://youtu.be/aw3q1anVRuY

Listan

https://youtube.com/playlist?list=PLVmHtRW0bTN-JTFHL-U02jVf9mtP0oe6D

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.