Läsarbidrag om folks uppförande

lbJag har träffat och samtalat med människor från många olika länder, människor från Iran, Turkiet, Tyskland, England, Afghanistan och folk från Afrika, detta beror på att jag har mycket lätt för att samtala och lära känna andra människor till skillnad från vad vi svenskar normalt är, men hur som helst, visst är många amerikaner stora i käften, men den amerikan jag blev god vän med är nog den snällaste människa som man kan tänka sig. Han kommer från Chicago men bor nu i Sverige då han blev gift med en svensk kvinna, vi har suttit och samtalat i timmar om livet och vad som egentligen gör människor lyckliga, han är mycket djup och intelligent och absolut inte som de flesta amerikaner brukar vara, jag känner också några ryssar som tänker ungefär likadant, afrikaner osv, men de vidrigaste och mest uppkäftiga människor jag träffat är svenskar, tyskar och sist men inte minst engelsmän.
Engelsmän är de absolut vidrigaste människor jag någonsin stött på. Jag blev rejält förbannad på en engelsman som uppförde sig ohyfsat, vidrigt och var stor i käften mot mig, han är bonde och har ett stort jordbruk med ett stort antal köttdjur i byn där jag jobbar på ett mindre snickeri, hur som helst lovade han mig att jag kunde utan problem dra en elledning rakt över åkern som han brukade.
Han lovade att dra undan elledningen då han skulle köra maskinerna över åkern, en dag kom engelsmannen in på snickeriet och skällde ut mig och min arbetsgivare som en galning, svor, skrek och var fruktansvärt otrevlig, jag svarade lungt tillbaka att; ”du lovade mig och min arbetsgivare att vi kunde dra elledningen över åkern utan problem och att du lovade att dra undan elledningen om så behövdes” engelsmannen bad oss båda att dra åt helvete eftersom elledningen hade trasslat in sig i hans hövändare, jag svarade ”skyll dig själv, du lovade att själv se till elledningen” vara engelsmannen hotade mig med ett kokstryk. I detta ögonblick insåg jag att det inte är konstigt att västvärlden ser ut som den gör.

Fy fan säger jag bara!

Jag och min arbetsgivare satt sedan och var förbannade på engelsmannen men började skämta om att egentligen borde vi dragit gömda elsladdar över hela åkern så varenda jävla sladd har trasslat in sig i hans hövändare med tanke på hur otrevlig han var mot oss. 😂


Debutåldern är mkt tidig i väst

Det är nog många gånger en alk-fråga, och det märker man inte riktigt hur mycket det betyder innan man bott samman med folk som aldrig har använt alk-droger alls.

Du har tidiga symtom som HA RÄTT, arrogans, benägenhet att ljuga i ett, osv. Där jag bor finns inga britter alls, Alsancak saknar brittiska pubar, så jag märker inte av de stökiga britterna nämnvärt. Det bor två svenska par här, så jag märker inte av svenskar nämnvärt heller, och nån tysk har jag nog aldrig sett.

Däremot ser jag ofta via FB att folk saknar fostran helt, och jag menar helt, plus att min chaufför tog upp svenskars beteende häromdagen. Han sa uttryckligen att han ville veta varför jag inte är ”drabbad”, och det finns väl bara ett svar; inte varit där uppe nämnvärt de senaste 14 åren. Handymanchefen har väl lyckats uppfostra mig?

Jag vet att jag ofta blir helt chockad, om jag går in i Coop, frågar nån nått på gatan, och rekordet lär jag väl aldrig glömma i landet där allt sexualiseras:
-Ursäkta, vet du vad klockan är?
-JAG ÄR FAKTISKT GIFT!!!

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.