Upp till bergen, och ett par dagars paus

Klicka

Det finns två sätt att leva på utmed kusten i TRNC just nu, och det ena är att vända helt på dygnet, och sova dagtid i ett air-con-svalt rum, vare uppe på nätterna, handla vid 22.00-tiden…

Kvällarna är ljuvliga liksom tidiga mornar.

Ett annat sätt är att dra upp i bergen, och då sänker man temperaturen från +41C till +25-30C ungefär. Jag har upplevt +49C och det är som +33C i Sverige. De flesta åker till sina hemländer juli och augusti, pga. hettan och turisttrycket, men Covid stoppar det i år.

Jag drar upp till bergen i morgon fredag, ett par dagar, jag har inga problem annars att hantera klimatet vid havet; det är bara att hålla sig inne utom mellan 19.00- 7.00.

https://youtu.be/k8G1QOxa_UM

Spread the love
Om Lena Holfve 9834 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.