Sjuka väst får sig en utskällning, och förbudet att säga ”tack”

Min pakistanske ”son”, och Anna, reagerar alltid om jag säger ”Thank you!” när de gör något, som att ge mig kvällste. Idag fick jag en längre förklaring av ”sonen”, även om jag känner till grunddragen, det är samma kultur i Indien.
-Vi gör mycket av respekt för våra mödrar och fäder, du är vår cypriotisk mom, du ska inte säga tack, det är vårt ansvar att se till att du har det bra. Jag tog hand om min sjuka pappa i tre år innan han dog, han tog hand om mig som barn.

feministVi har dagis och ålderdomshem, och en allt mer uttalat sinnessjuk befolkning, och jag minns nedbrytningen av familjen.
-Du ska inte behöva vara beroende av din familj.
-En familj kan aldrig ha de kunskaper som krävs.

I verkligheten handlade det om:
Allt inom staten, inget utanför staten, inget mot staten.” 

Det handlade också om att få ut kvinnorna på arbetsmarknaden efter kriget då alla marknader skrek efter arbetskraft i en sån omfattning att på våra sjukhus arbetade mängder med finskor.

Den enda som protesterade var kollegan Anna Wahlgren, som därmed skapade sin första stora hatgrupp.

Det handlade också om att bygga upp ålders- och kunskapsföraktet inför det som komma skall; nutiden.

Svenskar brukar fråga vad man jobbar med, och i andra kulturer får jag oftast frågan hur många barn jag har fostrat. Barn är det centrala, och vår metod har säkerligen funkat för att sålla bort psykiskt svaga t.ex. Bara de starka barnen fixar en uppväxt utan grupptillhärigheten som familjen innebar förr, och innebär än i denna dag utanför väst.


Det påminner mig om tre svenska sjuksköterskor, som var mäkta upprörda över att sjuka inte får nån som helst omsorg på sjukhusen här.

Om vi frågar sjukhusledningen lär den säga:
-Sjuka ska ha mycket kärlek, du kan aldrig älska en främling, familjen sköter omsorg, vi medicinsk vård.

I varje vårdrum finns en fåtölj som snabbt kan bli en extrasäng till den familjemedlem som vistas med den sjuke. En familj byter oftast om.


Det skiljer hur som oss ifrån alla andra kulturer, och med facit i handen är det lätt att se att precis allt som var inne och modernt var en del av ett raffinerat fascistbygge.

https://www.youtube.com/shorts/zE0TTl2dL6M

Om Lena Holfve 18261 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.