Jag blir så trött…

Få eller ingen inom allmänheten förstår det här…  
Folk tror att domstolen dömer människor ungefär, och det är en sanning med modifikation. Domstolen prövar bevisningen. Vi vill garanterat inte ha det på något annat sätt. När bevisningen är prövad, och visar sig hålla – ställt utom allt tvivel – kommer vi in på frågan om påföljd. Kan åklagaren inte styrka brottet fullt ut ska den åtalade gå fri.

Det omtalade rattfyllot har inte gått fri i första hand, det är alltså åklagaren som inte har styrkt brottet tillräckligt – ställt utom allt tvivel –  för att frihetsberöva, och de får inte ens åtala om de inte själva tror att de ror hem det. Vilket förklarar varför domstolar oftast dömer som åklagaren har yrkat.

Vi har redan ett omfattande domstolsförakt, ingår i f-bygget att alla institutioner ska brytas ner, men att se en advokats bidrag stör mig.

Men han kanske har bråttom att få se folkdomstolen i auktion?
Jag kan lätt stå ut med att Svensson låter sig luras och dras in i ett fascistbygge, men advokater… Det han gör nu kallas för att kvälja dom. Jag förlorar all respekt för honom då han gör det.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.