Reaktionerna på FB talar sitt tydliga språk, och de reagerar som de ”ska”

Det har alltid varit så då jag har utrett något mål, som gjort folk skogstokiga, att det rört sig om skrönor, missuppfattningar, okunskap, rykten, etc. Men frågar jag folk så ”vet” nog i princip ”alla” att domstolarna är superkorrumperade, med mera. I detta fall ett klipp från min egen FB-vägg ang. den aktuella Hovrättsdomen.

Om jag skulle skriva i tråden blir jag gissningsvis delitad för då är jag med dom mot folket. En av skribenterna nedan talar om nämndemän i HD. De som dömer i hovrätten är oftast tre juristdomare. (Om målet i tingsrätten har avgjorts av tre domare är det fyra domare som dömer i hovrätten. I mål som rör familjen deltar ibland två nämndemän i dömandet. Nämndemännens, lekmannadomarnas, uppgift är att tillsammans med juristdomarna döma i målet. Nämndemän har en röst, juristdomare två.)


Angående frikännandet i hovrätten av 50 årig peddofil
Jag blir skogstokig. Ge hela domstolen sparken och höga böter . Dessutom kan de sitta av de ynkliga 3 år han dömdes till av Tingsrätten, allihop i domstolen som röstade för frkännande

Alla reaktioner: 1717


Åsa

Stackars flicka och hennes familj! Även om det tas upp i hovrätten så blir det ju ytterligare väntan och oro mm. Fy f-n. Slår vad om att de där domarna o nämdemännen är av samma skrot o korn som den icke dömde pedofilen Finns ingen annan förklaring.


Ellinor

Så jävla sjuk. Man tror inte det är sant. Man skäms verkligen.
Stackars flicka. Hoppas de tar upp det i HD och att alla inblandade får sparken.
Annars tror jag att jag ringer HA i stället


Christina

80 st hade gjort anmälan till riksåklagaren om domen sa de på P1


Torbjörn

Dom måste bytas suttit för länge helt enkelt gammal modiga vet ingenting så på många domstolar


Solveig

Man undrar ju om de manliga domarna är pedofiler, faktiskt. Det är en skam att vi har ett rättssystem som skyddar vuxna som begår brott mot ett litet barn. En rättsröta, fast det har man upptäckt många gånger.


Cindy

Grejen är ju att denna dom inte ör unik.


Christina

Cindy Nej, många märkliga domar från Hovrätterna

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.