Nya spionlagen stoppar liknande skriverier i framtiden?

nato
Nato övade landstigning i Sverige
Nedlagd nyligen, finns kvar på Google

Det fascinerar mig enormt att människor sitter och gräver i vad som ser ut som militära hemligheter, och anser sig ha rätt att veta allt, myndigheter ska svara, vi ska ha insyn, det är vår rättighet, osv. Demokratin är hotad om vi inte får veta!

Det påminner lite om de självutnämnda journalisterna som tog sig in  i Eritrea iklädda en privat armé, och som orsakade många människors död. De fick det stora journalistpriset, och kallas för terrorister utomlands.

De nedan känns rätt fredsskadade eller oförmögna att se verkliga faror
Främmande makt behöver inte ens skicka spioner för att gräva fram svenska hemliga baser. Det gör journalisterna. Det är många som har protesterat över den nya lagen men ingen tycks fråga sig om den behövs. Video 1 bevisar att den behövs.

Lagstiftning just nu: Är brott som avses i 5 § att anse som grovt, döms för grovt spioneri till fängelse på viss tid, lägst fyra och högst arton år, eller på livstid. Är brott som avses i 5 a § att anse som grovt döms för grovt utlandsspioneri till fängelse i lägst två och högst åtta år.

Bild borttagen från FB nu men kvar än på Google

Egenmäktighet vid förhandling med främmande makt
En svensk medborgare som, utan att vara behörig, låter sig användas som ombud för en främmande makt i en diplomatisk angelägenhet som rör Sverige kan dömas för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt till fängelse i högst två år eller, om Sverige var i krig, högst fyra år.

Detsamma gäller om någon utan behörighet – svensk medborgare eller någon annan – uppträder som ombud för Sverige och inlåter sig i diskussioner med någon som företräder en främmande makts intressen i en diplomatisk angelägenhet som rör Sverige.


Den ovan behöver en tvilling… Egenmäktighet vid utlämnande av hemliga uppgifter som kan nå främmande makt… Det är väl också det som är på gång.


riksberget.org

Riksberget – Underjordisk militär radiostation köptes av privatperson – Grävde upp allt

https://youtu.be/OQ4kE19n7-s

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.