Arkivet, isoleringen, rattfylleri, Dawit och två terrorister som orsakade 15 döda

Sverigebilden darhus e
Ateljé Lugnet, Boden

arkivetMitt stora arkiv innehåller 15 882 artiklar ifrån bloggen ”Rädda Sverige.nu” som jag la ner år 2015 då jag upptäckte att ”Sverige behöver hjälp” hade startats utomlands.

Jag ville inte bli utnyttjad.

Namnet togs sen av Blueshift som möjligen hoppades på att delar av de 181 818 unika besökarna per månad skulle hoppa dit.

Bloggen var större än regionstidningarna och runt 1.800 000 sidor lästes varje månad
Många ansåg det galet att stänga den, och jag fick givetvis tråkigt, men utan den stängningen hade UMS aldrig byggts. Inget jag ångrar, och jag vill inte ha tillbaks tiden då det verkligen vräkte in mejl. Vi hade heller inte haft denna slutna studiegrupp utan RS-åren.

Men jag kan fiska där om jag vill, och det vill jag nu…

Jag hade också utrett frågan färdigt om man kan rädda Sverige nu, och det kan man inte
raddasverige
Idag vet jag att en stor orsak till våra problem är vår egen isolering, och enligt Siwert Aldenryds Folksjäl, som i en filterbubbla är fönstret mot omvärlden helt igentäppt energimässigt.

Det lär ingen blogg kunna ändra på, och vi såg nyss att en minister delat ut pris till en som har kört ihjäl en människa på fyllan och alla är så upprörda över att han har suttit på kåken i Kina.

Journalisterna har inte googlat på engelska… och i sin fantasi tror de nu att fallet enbart handlar om Kinas inrikespolitik. Sverige gör bort sig än en gång internationellt, med andra ord, och jag håller mig inne en vecka, igen.

Publicerat i september 2012 i just Rädda Sverige.nu om fler fall där vi gjort bort oss totalt

Tidningarna ylar i kör idag – Exp och AB + DN – och de verkar inte ha en susning om att det är deras fel och inte regeringars för att Dawit Isaak aldrig kom ut.

– Vi pratar inte med Sverige, säger presidenten men tidningarna förstår inte att det betyder;

”Vi pratar inte med sinnessjuka människor för det är inte stor idé!”bild

Det är inne att stötta Dawit Isaak, som få känner, men jag lyssnade på en intervju med en dansk journalist som hade träffat honom i fängelset straxt efter det att han greps. Hon tyckte att han var helt fantastisk som inte bad om hennes mediehjälp! Han sa tvärtom att han inte vill ha någon.

Dawit Isaaks önskan har aldrig hörts
Efter en tid meddelade myndigheterna att han skulle släppas, och svensk media gjorde ett enormt nummer av det, hånade myndigheterna som gripit honom, och bar sig precis så illa åt som svenskar brukar göra, och myndigheterna hivade in honom, igen.

Än har ingen hört att han aldrig bad om mediehjälp…
Jag är helt övertygad om att han hade varit utsläppt redan för 9,5 år sedan om inte självgoda Sverige trampat på som man har gjort.

Jag har också lyssnat på presidenten som talat ut om saken och han var vansinnigt arg
Vi lever i ett mediesamhälle, som sätter agendan, ofta utan att tänka eller ens utreda, och vår media kan styra kungen, regeringen och riksdagen, men det är vi det. Vi är 0,13% av världens befolkning, och jag sätter en tusenlapp på att president Isaias Afewerki anser att det är en pöbel som styr Sverige.

Eritreas president i tv-intervju om Dawit Isaak
Intervjun behandlade flera ämnen som biståndsfrågor och kriget mot Etiopien, men handlade mest om Isaak.

President Isaias Afewerki menade att Isaak var en intern eritransk angelägenhet och att han varken kommer att släppas fri eller ställas inför rätta.

Oberoende medier ansåg han inte finns, västmedia är i princip finansierade av CIA som hyr journalister och öppnade bankkonton åt dem för att genom dem försöka påverka situationen i Eritrea. Det som sker nu  beror på Eritreas ovilja att gå i ledband från USA.


Den svenska kampanjen att få Dawit Isaak fri menade han även vara ett led i detta

Presidenten gjorde även klart att han var mycket missnöjd med svenska UD:s agerande i fallet Isaak. Utrikesminister Carl Bildt har på ett otillbörligt sätt försökt påverka Eritrea genom Gulf-staten Qatar, menade presidenten bland annat.

lbIsaaks dotter vill nog ta den ansvarige för mediadrevet och rulla i tjära och fjädrar. Hörde henne på TV och hon var förtvivlad, med rätta.

Länk fanns här förr och den gick till intervjun som nu är borta.

Kampen för Dawit Isaak har bara börjat.
Över 200 000 läsare har skrivit på Läsare av Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet har nu sagt sitt.
SvDExp _ Exp (Expressen har tagit bort sina nu. Min not år 2019)

Kändisarna drar ett varv till (Exp)

UD påstår offentligt att en president ljuger, och det betyder i klartext att de kränker honom offentligt och synen på svenskar lär inte bli bättre utan det bara ökar vad alla utomlands redan vet; svenskar är extrema, konstiga och vulgära knäppskallar, som tvångsdöper bebisar, som gallskriker, och har sina barn fulla i parkerna och som ger djur mänskliga rättigheter (!) men inte gamla.

Grattis, UD!
Ni är i klass med Schyman, som eldar pengar, eller kulturministern som käkar tårta ur svartas underliv. Exportindustrin gråter men är tacksamma för att de redan har flyttat ut huvudkontoren.

Tillagt nu, och denna kom för 4 månader sen, och sen tar vi ett fall till…

 

 

Också publicerat i september 2012 under rubriken;

Andra länder är knäppa…

imagesDe båda fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som tog sig in i främmande land iklädda en egen armé, kan friges på tisdag, säger en etiopisk källa till SVT. Källa (DN har renat bort den. Min not år 2019.)

Två terrorister som ingått i en islamistisk somalisk rebellarmé, som gör uppror mot en kristen nation, är nu på väg hem. Få i den svenska pöbeln känner till det.

Jag visar, du dömer
SvD anser att det inte finns skäl att tacka Etiopien. Nä, en svensk säger aldrig ”tack”.

Vi hade blivit upprörda om det kom folk utifrån, och som är beväpnade och har en halv skjutglad privat armé med sig, och tränger sig in i Sverige för att tvinga oss att bli muslimer och avsäga oss vår kristendom. Det är vad denna gerilla sysslar med.

Vanligt folk använder passkontrollen
Vi skulle bli rätt störda om deras hemländer ville ge dem pris sen för en liknande blodig historia utförd här hos oss med 15 döda som följd.

Terrorplanering med Martin Schibbye och Johan Persson
EtiopienettanFilmen som fällde terrorjournalisterna visar hur Martin Schibbye och Johan Persson planerar dådet som kostade 15 människor livet. Det nämns aldrig i Sverige.

Filmen har lagts upp i Afrika; bortplockad i Sverige där den låg ett tag men försvann fort
Martin Schibbye and Johan Persson in a hotel room, Nairobi 8 June 2011, Via Skype they are talking with their Swedish colleague Anna Roxvall about the trip in to Ogaden and the ONLF guerilla. Plus clips from Cakarra News after they where arrested in Ethiopia.

 

Svårt för svenskarna att få nåd – aldrig hänt att terrorister har fått det. (DN)  (DN har tagit bort den artikeln. Min not år 2019.)

Nu tror man att en oljemiljonär ska kunna rädda terroristerna. Källa.

Terroristerna bör få stora journalistpriset, tycker DN.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Jag minns det där med Schibbye och Persson. Var rätt många på sociala medier som ansåg att rättsskipningen borde ha skett där nere. Även om det förmodligen lett till arkebusering. Hade så skett hade det npg blivit ett himla live bland politiker och medier här uppe. Dom utmålades ju som hjältar i våra medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.