Märklig situation rörande Turkiet

lb

Klippet ovan är gammalt.

Turkiet inleder utredning
Turkiska åklagare inleder nu en utredning om brottsprovokation, skriver den turkiska statsägda nyhetsbyrån Anadolu Agency. Erdogans advokat anklagar den terrorstämplade kurdiska organisationen PKK/YPG ligger bakom upphängningen av dockan.

“En brottsanmälan har upprättats hos Ankaras chefsåklagare, som kräver att en utredning av förövarna inleds med anledning av de kriminella handlingar som riktar sig mot vår president”, skriver Erdogans advokat Huseyin Aydin på Twitter.

[…

Fördöms – av både M och S
Utrikesminister Tobias Billström (M) tog i går kraftigt avstånd från aktionen.
”Regeringen värnar en öppen debatt om de politiska vägvalen men tar starkt avstånd från hot och hat mot politiska företrädare. Att porträttera en folkvald president som avrättad utanför Stadshuset är avskyvärt”.
Morgan Johansson (S), numera vice ordförande i utrikesutskottet, ”kallar detta för en avskyvärd uppvisning i omdömeslöshet.”
”Vi socialdemokrater har fått se två av våra främsta företrädare – en statsminister och en utrikesminister – dödade. Alla som hetsar till politiskt våld ska fördömas i de starkaste ordalag”. Läs mer


Orrdet ”brottsprovokation” är nog fel. Det används då en polis t.ex. spelar buse för att locka en buse att röja sig. I artikeln som citeras används orden ”probe of provocation” = provokationsundersökning.  

Men hur som, det är underligt att inte Sverige startar den utredningen. Prata men aldrig handla? Vi som saknar den lagen. Det är helt okej att provocera folk?

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.