Läsarbidrag; Nazismen gör genombrott i FN – Sverige hjälper till

lbANALYS. Det har blivit en ritual att Ryssland varje höst, i FN:s generalförsamling, lägger fram en resolution om att “bekämpa glorifierandet av nazism”.

Tanken på att just Moskva gör detta är passande. Tjugo miljoner ryssar dog i processen att besegra tyska armén och nazismen i Europa, 1939-1945, ett rekord i absoluta tal i mänskligt lidande i opposition till nazism inget annat folk i världen kommer i närheten av.

Fram till hösten 2021 följde röstningarna i FN det här mönstret:

Ett överväldigande bifall för resolutionen: Minst 100 länder har alltid röstat för att avskaffa nazismen. Israel har alltid gjort det.

Ett femtiotal länder som avstår från att rösta. Sverige är en del av den här gruppen, som tydligen är sval inför tanken på att bekämpa nazism.
Två länder som alltid röstat emot resolutionen: USA och Ukraina.
Den 4 november 2022 skedde något, de femtiotal med länder som tidigare lagt ned sina röster, gick nu öppet emot förslaget.

Fortfarande vill 105 länder att förhärligandet av nazism bör förpassas till historiens förbränningsugn. Men de enda två länder i Europa som i dag stöder den här tanken är Ryssland och Belarus (tidigare Vitryssland).

Femton länder avstod från att rösta. Bara två av dem ligger i Europa: Schweiz och Serbien. Schweiz har alltid lagt ned sin röst medan Serbien tidigare stödde förslaget (är den serbiska omorienteringen ett utslag av omsorg om serber som nyligen hamnat i gisslansituation i det av USA dompterade Kosovo?)
Femtiotvå länder sågade förslaget. Bland dem återfanns USA och Europa samt Australien, Kanada och Nya Zeeland.

Källa Läs mer


Jag tackar för det tipset, och känner mig inte lika solo längre, fler ser nassarna komma.

https://youtu.be/uEYkU22agkQ

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Det syns väl hur nassarna alltmer framträder och avslöjar sig i väst, inte minst i Sverige där snart ”alla” är svårt skuldsatta och fattar inte att skulder alltid måste betalas tillbaka, hårt tatuerade, ohyfsat uppträdande, svarar inte på tilltal, är oförskämda och totalt okunniga om historia och ser inte vad som verkligen är farligt och utsätter sig gärna för livsfarliga sporter osv osv. Dagens unga generation är precis lika trögfattade som den unga generationen var i Tyskland på 30-talet och kommer på grund av sin dumhet att tvingas att vakna upp till en brutal verklighet precis som dåtidens unga tyska generation gjorde när de fattade att de blivit totalt lurade av makthavarna.

  2. Kan bara hålla med om att unga inte fattar.
    Tyvärr gäller det även folku minegen ålder 50+.
    Jag känner många som sitter med höga lån,bara för att de vill ha större hus bättre bil mm.Säger jag till dom vad som är på gång,skratt de bara.
    Men stiger räntan eller de förlorar sina jobb får de gå från sina hus och bo på gatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.