Jan Myrdal är högerextrem, och en läsarfråga

n e

lb

Vad är det västa med svensken?

Svar; respekt- och gränslösheten, många tror på allvar att respekt måste förtjänas först, så är det inte. Om du går omkring och är respektlös är du en typ, no less, no more. Tanken att den du har framför dig först måste förtjäna respekt är helt vettlös för att inte säga halvt kriminell.

nJag skrev nyligen att energifolket säger att vi går in i semestertider, det ska bli andra energier, och jag själv skulle gå in för att ha kul.

Det smällde in ganska direkt nu tidigt på morgonen då ett gäng vänner kommer att få släpa iväg mig till ett skönt ställe 🙂

Det andra roliga är att en svenska har landat, och med sig har hon en ny nalle till mig för min gamla köpt 2010, om jag minns rätt, la av tvärt.

Det tredje roliga är att jag lär ta ut Tomas lunch idag!

Så, smeta inte ner alla kommentarfält nu med gräns- och respektlösa texter… medan jag har kul…

När Trump talar om hela opinionsetablissementet i Förenta staterna som köpta lögnspridare vet publiken i Förenta staterna att han har rätt, skriver Jan Myrdal.

Men medias förfall är inte bara Trumps problem. I Sverige har allt vad medlemsägda- och styrda tidningar försvunnit.
När Trump talar om hela opinionsetablissementet i Förenta staterna som köpta lögnspridare vet publiken i Förenta staterna att han har rätt. Läs Upton Sinclairs klassiska The Brass Check från 1919, New York Times är lika tjänstvilligt lögnaktig nu som då. Läs Noam Chomsky. Att vad Trump säger om  den inneboende lögnaktigheten i det som i Förenta staterna kallar sig pressfrihetsmedier i svenska medier anses upprörande beror på att det inte längre finns någon ”fri press” i  Sverige. De är nu alla kapitalägda och/eller statsfinansierade. Sedan är kapitalisten Trumps upprördhet mest ett uttryck för att han själv inte haft råd att köpa upp dem alla. Läs mer

Jag undersökte Myrdals blogg, som inte är uppdaterad sen 2014, men han verkar inte ha tagit i Agenda 30.
Han är mer än förlåten då han är gammal nu.

Agenda 30 har inget med miljö att göra

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

4 kommentarer

  1. Jan Myrdal skriver numera i som jag vet bl a Nya Tider …

    Hoppas din dag, Lena, och afton blev alldeles förtjusande utmärkt.

  2. Livet är bra märkligt ibland. Igår när jag var och veckohandlade och stod vid kassan så erbjöd sig en svensk man att lyfta upp korgen till bandet. Det var bara ett par veckor för det som en indvandrarkvinna erbjöd sig samma sak. När jag sedan kom hem gick jag via källaren eftersom jag satte in cyklen samtidigt. Då erbjöd sig en annan invandrarkvinna att hjälpa mig med ena kassen upp. Förutom det så är det en svensk kvinna som jonnar på det apotek jag oftast handlar på som är jättetrevligt. Inte så vanligt annars att man kan stå och småprata med dom medan man handlar. Sedan har vi en djuraffär här som jag uppfattar är ett familjeföretag. Dom brukar man också kunna stå och småprata med. Nån av dina energikillar sade nåt om att demonen över Dårhuset skulle försvinna snart. Var det 2020? Kanske man kan stå ut ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.