Jag älskar TRNC:s poliser!

polis

Jag skulle till södra Cypern…

När vi kom till gränsen sa en passpolis att du kommer få problem att ta dig hem igen, och du kommer få böter, och så förklarade han att mitt gamla visa gick ut i november. Jag hade sökt nytt i tid, men det är inte klart än, och under 60 dagar efter ansökan kan jag lämna, och komma tillbaka.

Jag hade varit i TRNC tre dagar ”för länge”, visalös. Jag får alltså befinna mig ”visalös” inom landet i väntan på det nya visumet, min ansökan är som ett slags pre-visa, men inte komma in igen utan.

-I hope you understand me and the rules?
– I absolutely do, and I love you! (Som svensk ska du inte sexualisera det.)

Han log brett,  vi tog i hand, och han bad oss åka mot syd, vända i zonen, och komma åter för vi kunde inte gärna backa, och när vi kom till passkontrollen viftade han; åk in!

Så jag har varit tjugo meter in i gränszonen…
Det jag älskar med alla poliser är att de är aldrig ute efter att sätta dit folk i första hand, de vill lösa problem först och främst.

Men här har vi en med uppsåt att vistas här illegalt, vilket jag då saknade, och han åkte in:

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.