Imperiet vill…, och 2+2 är väl 4?

Skärmavbild    kl

Skärmavbild    kl26 personer äger en femtedel av jordens landyta. Störst ägor av alla har Drottning Elizabeth, som äger all mark i 32 länder.

I detta nu befinner sig en femtedel av jordens landyta i händerna på 26 individer.

– Inte mycket har förändrats sedan medeltiden, enligt Kevin Cahill, rådgivare i brittiska överhuset House of Lords och författare till boken »Who Owns the World – the Hidden Facts behind
Landownership« Läs mer

Så vem äger Kanada?
Kanadas land ägs enbart av drottning Elizabeth II, som också är statschef. Endast 9.7% av det totala landet är privatägt medan resten är Crown Land. Marken administreras på kronans vägnar av olika myndigheter eller avdelningar i Kanada. Den kanadensiska lagen har ingen bestämmelse för kanadensare att äga fysisk mark i Kanada.

Skärmavbild    klKanadensare kan bara äga ett intresse för en egendom. Av det land som ägs av drottningen administreras 50% av provinsregeringen och resten av den federala regeringen. Kronmarken som administreras av federal och provinsiell regering kan definieras som mark som inte är tilldelat i frihållningsrätt. Marken i Kanada används främst som nationalparker, skogar, privata hem och för jordbruk.
Läs mer

Kanada vill välkomna ytterligare en miljon invandrare

Annonser i Afrika: Kom till Kanada!

Planen att tömma Afrika

https://www.youtube.com/watch?v=vu5jPlsGYfo

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.