Grattis Ulf Lundell, 70 år idag

Skärmavbild    kl

Lundell är absolut en av mina favoriter som  kompositör till många enormt fina ballader, och det är solklart så att han kommer att nämnas i sin egen unika grupp längre fram; Bellman, Taube och Lundell.

o eFörfattaren och kompositören Ulf Lundell talar ofta själv om döden i pressen, och då får väl jag det också?

När Lundell går ur tiden, och dit är det nog långt kvar för jag tror att han blir en bra bit över 90 år, bör han hamna på S:ta Maria Magdalena kyrkogård. Jag kollade nyss, och hans föräldrar blev väldigt gamla, och livslängd anses numera vara mestadels ärftlig, exklusive olyckor, så 25 år till kan han nog hänga med.

Där på S:ta Maria Magdalena ligger skalderna Erik Johan Stagnelius, Evert Taube, Johan Runius, Carl August Nicander och Lasse Lucidor begravda.

Precis bredvid Lucidor ligger en gammal vän till mig, Kent Lundeberg, och som var särbo i många år med en väninna till mig. Han borde nog egentligen ha begravts på Kungsholmen, där han bodde, men min väninna är väldigt duktig på att ta sig fram…

För en del lär det nog bli uppenbart först längre fram
Skärmavbild    klDet är så; Bellman, Taube och Lundell, och att ”alla” inte ser det beror väl på att vi är usla på att skilja på sak och person. En del, inte minst har det skvallrats en hel del bland kulturarbetare även om Afzelius innehar guldmedaljen i ämnet förtal, har alltid haft synpunkter på Lundells privatliv, som ingen har med att göra, och som inte har ett dugg med hans poetiska ådra att göra.

Han är en helt outstanding textförfattare, och få kan hänga kvar i en rätt tuff bransch i 40 år, och det klarar ingen om det inte är en djup kvalité.

Lundell är skorpion, och de undersöker döden, kan man säga, vilket kan få en energi-omedveten omvärld att gå i taket, då de kastar sig utför alla stup som finns – men det är alltså bara utredningar – även om det säkert finns risk för att de går för långt. Men det gäller inte UL för då hade han inte ens blivit 45 år.

Jag kan inte rada upp alla ballader jag tycker om, för då hamnar vi på andra sidan klotet i Kina, men några av dem som det finns all anledning att lyfta på hatten inför, och säga;

-Tack för dem, begåvade Lundell, och ha en riktigt mysig födelsedag!

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=uP73tD4xWyU

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Vi vattumannar är också besatta av döden. I mitt fall såväl metafysiskt som åt det mer morbida hållet. Men det kan jag inte rå för. Man är född när man är född. Hur mitt kontrakt ser ut vet jag inte. Sånt är blockerat. Men det är möjligt att jag valt det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.