Folkresningen mot Lasermannen

lasermannen

Jag har ansetts, av andra, som modig i hela mitt liv sen jag i småskolan satte ner foten och skyddade en svårt mobbad flicka.

Men, vad är mod?
11289583_893637727348467_3695075575363156702_oI betraktarens öga är det någon handling du utför som går bra. Din aktivitet faller väl ut.

Vi kan ta som exempel; då jag står på torget på Hägerstensåsen i Stockholm, och postens trappa blivit en scen, och jag samt Sven Wollter startar ”Hassans vänner”.

Min tobakshandlare Hassan har just skjutits av lasermannen, och det som sen kom att kallas för ”folkresningen mot lasermannen” inleddes.

Ute på stán finns givetvis lasermannen, och om han hade skjutit mig hade jag kallats för ”dumdristig” men nu gjorde han inte det varför jag då blir ”modig”.

När folk bangar är det för att de är rädda för smärta
Jag kan således inte känna nån risk för smärta, eller för att lasermannen skulle ha gett sig på mig, som satte ner foten för det hade han längtat efter i minst ett halvår.

Alltså är jag modig. Det är bara en fråga om utfallet. Leva, och gå med på vansinnigheter, är smärtsamt, på riktigt.

Spread the love
Om Lena Holfve 10283 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.