Regeringens ambassadör

foretags

           lb-175x35Krognotor på 16 miljoner dessutom….Så lever moderna politiska baroner och baronessor i en fullständig övertygelse om att de sannerligen utför guds verk men i realiteten har de skapat en väl tillsluten fantasibubbla kring sig. La Dolce Vita. Tillväxtverket belastar, skapar inget. Det är en annan parasitisk departement för den politiska adel att sysselsätta de med imaginära jobb i en politisk lekskola.

Verket är mycket trögt med just imaginära jobb
images39-175x98När jag började som ambassadör tilldelades jag en bloggplats på ”Ambassaden” och upptäckte direkt att det vi skrev där kom aldrig ut i sökmotorerna. När jag kollade sidans kod såg jag att alla artiklar saknade titel, och det är den som blir den blå länken ute i bland annat Google.

Det verkar rätt meningslöst om 800 ambassadörer ska blogga om företagande – men alla sökmotorer struntar i allas texter – varför jag sa till kanske totalt fem personer under min tid – ett år – men det ändrades aldrig. Nu är det ändrat.

Det gick mest ut på att äta middag på Örebro slott och mingla
Det tog tre månader att förstå vad de var ute efter, och meningen med att vara ”regeringens ambassadör i kvinnligt företagande” var enbart att man skulle ragga unga i skolorna och få dem att starta eget. Jag startade istället bloggen Rädda-Sverige.nu där jag skrev 1.400 artiklar om varför företagandet inte fungerar i Sverige.

En ”vanlig” ambassadör träffar åttio personer under ett år
Jag ”träffade” 1,5 miljoner på tre år… och först fick jag förordnandet förlängt med tre år men sen upptäckte de förmodligen vad jag skrev om, och det sas mig att det hela var fel. Det blev bara ett år, och lika bra det för ett sånt där bedrägeri vill inte jag ingå i ändå.  – Jag vill inte bli förknippad med Tillväxtverket sa en kollega, och jag instämmer.

Dessa människor kan ingenting
20120427-094218De vet mycket lite eller inget alls om vårt land. Det irriterar mig. Jag berättade om vår usla IT-plattform för en kompis, som reser varje morgon mellan Nykvarn och Stockholm, och han påstod att tåget är fyllt av dem.

De läser buntvis med egenproducerad text om skitsaker, och ser viktiga ut, och han trodde att det är billigare att ha dem i sina skyddade verkstäder än att sparka dem eller lägga ner alla deras meningslösa arbetsplatser där de skapar uppgifter till sig själva via alla dessa ”projekt”.

Fullständigt meningslöst
Under mitt år som ambassadör var det i vart fall enbart struntprat, och jag hade i min enfald trott att departementet ville veta varför bolag flyttar ifrån Sverige t.ex. – men icke! De ville bara att vi skulle ut i skolorna och locka unga att starta eget, och det kan inte jag göra eftersom nio av tio bolag går omkull i Sverige, och det blir alltmer omöjligt att driva.

Sen verkar det vara poppis att mingla
Ett bolag som ”Svenska möten” går som tåget för de har riskfria uppdrag, och arrangerar alla dessa snacka-skit-möten som håller projekthysteriska Sverige igång – men det blir ingen produktion av det.

Jag hade ett samtal med en riktig höjdare inom statsförvaltningen på en teaterpremiär, och som sa mig att det är mycket lite som blir gjort, mycket lite som fungerar. Landshövdingen bjöd på lunch två gånger, och jag gick inte dit någon av gångerna, och det gjorde mig helt less.

En gjorde nytta! 532519_417987121573149_553590508_n
Tipset till Dagens Nyheter  om Tillväxtverkets slöserikultur har givetvis kommit ifrån en tjänstman som jobbar på verket. Jag är därför en av de som varmt uppskattar Slöseriombudsmannens arbete.

Vi behöver dugliga, seriösa ämbetsmän
De är också de enda som egentligen kan rädda landet genom att sätta ner foten. Det är de politiskt tillsatta, med rätt partibok, vi kan undvara. Jag vill därför ha personval av tjänstemän, och inte val av partier och partifolk utan uteslutande personval av chefen för tågtrafiken, poliskåren, försvaret, högskolorna, gymnasieskolan,

Förmodligen skulle sociala – och alkoholproblemen explodera i den gruppen
Det lär visa sig. England ska sparka mängder av dem nu. På norra Cypern hade man det här problemet att för många hade anställts inom staten, och det är Turkiets skattebetalare som betalar. Man lät horder gå i pension vid 35-40 års ålder, och de fick några årslöner i avgångsvederlag och sen tippade turkarna ut gökungarna.

red-tape1-175x146Statens tjänstemän har under sextio år skapat ett regelverk som innebär att inte ens de själva skulle klara av att starta en mindre verksamhet för att bara försörja sig själva. Den dagen de får sparken, för den kommer, får de ta konsekvenserna av sitt eget krångel.

För det är nog så det är; de har i huvudsak tagit livet av näringslivet
Det tog femtio, sextio år. Därför blir det slutligen varken pensioner eller löner till offentligt anställda eftersom det är näringslivet som försörjer den offentliga sektorn.

Tidigare publicerat i bloggen Rädda-Sverige.nu av en läsare som förmodligen jobbar på SKV:
skatt20071-175x144Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter. De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

“Svenska skatter vore döden för två företag av tre i USA”

Över 65 procent av företagandet i USA skulle inte klara att leva med svenska skatter, visar internationell rapport.. Sveriges inkomst- och kapitalskatter medför att vi har ont om personer med företagserfarenhet som vill satsa pengar i nya företag, skriver professor Pontus Braunerhjelm vid KTH. Läs mer (DN)

Mises har skrivit en belysande artikel
Varför välfärdsstaten kommer att kollapsa
och bilden nedan visar varför för de som inte har tid, ork eller lust att läsa Mises utredning.

Den humanitära stormakten har enormt få som tjänar in pengarna till den…
Det är exporten som betalar ALLT. Övriga byter bara pengar med varandra.

foretags1

 

SparaSpara

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.