En läsare ville visa mig…

lbRamlade nyss in över detta, brukar kolla in Tik-TOK(ar) då och då, och jag bara häpnar. Sånt här, det är ju för fan inte ens kul!!!
So sick.
https://vm.tiktok.com/ZMYa5g5bG/


Det är så, vet man sen länge, att första supen levereras nästan alltid av en alkad nära anhörig, och inte sällan föräldrar.

Barn gör dessutom inte som vi säger utan som vi gör. Far och barn, en dotter är döpt till ”Vilda”, har t.ex. samma amerikanska hattar på sig. Snacket om att Ada har namnsdag är typiskt; kallas för missbruksalibi. Man hittar på något som ska firas. Köper oxfilé för att kunna köpa vin, osv.

Det första knarket levereras ofta av Landstinget, och man brukar säga att missbruk smittar. Inte bara socialt eftersom alkoholismen anses ärftlig i de flesta länder men inte i Sverige, vad jag vet.

Den som satte den kunskapen i sten fick Nobelpris – nyheten har nog inte nått oss ännu.

På samma sätt blir nyktra alkoholisters barn oftast nyktra men om de tiger hamnar barnbarnen i missbruk, och två föräldrar samt far-morföräldrar chockas i allmänhet svårt.

AA anser att 20% av svenskarna är alkoholister, och regeringen säger 10% – varsågod och välj.

Jellinekkurvan
Atelje Lugnet Boden

 

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.