En läsare undrade om det är krig på gång

Sverigebilden darhus e
Ateljé Lugnet, Boden

Det är en som är på sannolika skäl misstänkt för att vilja få folk att rösta på hans parti.

Jag säger som ProjektSanning: 

En video där Lennart Matikainen pratar om t.ex. att sjukhus intar stabsläge sprider sig nu raskt i Facebookgrupper. ProjektSanning kommer inte att lägga upp videon vare sig i FB-gruppen eller på Nyhetssidan. Däremot kommer vi löpande att informera om vad som sker.

Lennart Matikainen nämner stabsläge. Stabsläge är ett beredskapsläge där ledning eller nyckelfunktioner samlas och utvärderar information, beredda att snabbt sätta igång ordinarie verksamhet igen.

Det Matikainen åstadkommer nu är att skapa panik. Är det någonting vi behöver just nu är att själva ta det lugnt och försöka fungera som rationellt tänkande individer. Ingenting blir bättre av att vi blir panikslagna. Jag ger exempel på stabsläge när det gäller sjukvård.

Skärmavbild  kl

Är det allvarligt när t.ex. sjukhus sätts i stabsläge? Ja, det är allvarligt. Det betyder att sjukhuset inte längre kan erbjuda vård eller hjälp. Det kan bero på flera orsaker. I det här fallet är det att likna med “att man gått in i väggen.” Resurserna räcker inte till helt enkelt. Personalen går på knä.

De sjukhus som omfattas av stabsläge har nu att lösa den uppståndna situationen. Det finns ingen som helst anledning att som Matikainen gör skrämma upp folk. Vi har haft sjukhus i stabsläge tidigare.

Skärmavbild  klI mars 2018 t.ex. blev belastningen för hög för vissa sjukhus i landet. Influensa och halkolyckor satte press på sjukvården i landet. I hela Stockholms län var läget mycket ansträngt och på akuten på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge var trycket så högt att sjukhuset gick upp i stabsläge.

Skärmavbild  klDet finns flera fall från föregående år. Det finns också olika orsaker till att problemen uppstår.
ProjektSanning kommer att hålla koll på situationen och se hur allvarlig den är. Vi kommer fortlöpande att återkomma med information. Vi kommer dock inte att delta i hysterin som sprids via videor på t.ex. Youtube.

Jan Ove Malmgren

Länk till Socialstyrelsen: https://web.archive.org/web/20171229231710/https://termbank.socialstyrelsen.se/showterm.php?fTid=640

Källa

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

 1. Citat från din web:

  ”Ole Dammegård varnar för möjlig storskalig terrorattack i Sverige och Europa”

  ”En video där Lennart Matikainen pratar om t.ex. att sjukhus intar stabsläge sprider sig nu raskt i Facebookgrupper”

  Kan det finnas ett samband? Den som lever får se…

 2. Kan man ju roa sig med att varna för terrordåd i en värld som innehåller terrordåd men det är få som dör i dem att terrordöden inte ens finns med på listan över vad vi dör av. De är en liten klick, som får stor spridning för folk delar på FB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.