Blir intressant att se slutresultaten; feministiska agendor???

Det finns en rätt grav anklagelse mot hela rättsväsendet som går ut på att ”feminister har invaderat”, och jag kan inte bedöma det då jag inte är i huset. Men jag har hittat en text skriven av Cantwell, Aftonbladet, där han har en motsägelse i en och samma text där jag kan sniffa agendor och inte juridik.


”Bilden kompliceras dock av att åklagaren i målet, Eva-Lotta Swahn, berättar att det fanns ett alternativt yrkande om sexuellt ofredande, men att det efter diskussion med hovrätten togs bort. (Alternativa yrkandet är borttaget sen länge. Min not.)

[…]

Hon säger till mig att rättens ordförande frågade henne om det inte var ”väl magstarkt” att ha detta alternativyrkande.

Lite senare fick hon frågan om hon vidhåller det sexuella ofredandet.

[…]

Blev hon, rent objektivt, pressad? Svaret ligger i betraktarens öga.

Att åklagaren inte hade sexuellt övergrepp mot barn som alternativ berodde på att det för henne var självklart att en penetration skett.  Källa


Svårt att förklara, men det minst allvarliga brottet är ”ofredande”, och därefter kommer ”övergrepp”, och slutligen ”våldtäkt”, så påstås det att åklagaren ville ha det minst allvarliga brottet ”ofredande” med i stämningsansökan. Får hon inte hur som.

Men inte det mellan allvarliga ”övergrepp”, och det låter i mina öron mycket märkligt. Om man själv anser att ”övergrepp” går bort måste i rimlighetens namn ”ofredande” gå bort tredubbelt.

Med ordet ”magstarkt” tror jag att HR:s domare menade att det numera inte är tillåtet med alternativ alls. AB skriver också om det: ”Men praxis från Europadomstolen har ändrat spelreglerna. En åtalad ska ha möjlighet att försvara sig under rättegången mot anklagelser och inte behöva överraskas av dömas för någonting som inte ens har nämnts under förhandlingen.”

Drevet går hur som helst, och en bit i f-bygget är att riva ner samtliga institutioner. Vi får se om HR:s domare säger något mer, de får i princip inte det. Domen har heller inte vunnit laga kraft innan ansökningstiden och en av. ansökan till Högsta domstolen är i hamn.

Det är nog läge för polisbeskydd för Hovrättens folk…

https://youtu.be/jPn4_gKG8IA

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.