Uppdatering 2: Läsare som har pluggat hur man avslöjar lögnare får nu julafton

undran
Mannen är normalt sett blåögd och har här njurproblem

Efter ett års uppehåll anser sig videobloggmakaren fortfarande vara förföljd av polisens helikoptrar, och vill nu ha bidrag för att åka till Bali.

Polisens helikoptrar utredde jag, se nedan. Videobloggaren är nu hemlös, nyskild, skuldsatt, och befinner sig på sina föräldrars kontor.

Hans eget, och all utrustning, är borta vilket jag tolkar som att försäkringsbolaget aldrig ersatte, efter det inbrott han påstod sig ha varit utsatt för, se nedan.

Det är möjligt att han använder föräldrarnas utrusning nu, men ny produktion utlovas i framtiden, så all utrusning är nog inte borta.

För att resa till Bali, en provins i Indonesien, behöver du inte längre visum om du är en svensk medborgare. Detta gäller dock enbart om du reser som turist och planerar att stanna i landet i mindre än 30 dagar.

Efter 30 dagar måste han lämna, om han inte söker permanent visum, och då måste man bevisa att man kan försörja sig.

Mannen saknar pupiller, och han har tagit bort nästan alla gamla videos från sitt konto.

https://youtu.be/H8IFdft3qb0?si=TivAN7M1-WrdJDUO

 

 

 

Den 14 april publicerades artikeln nedan, och en kontroll idag visar att bluffmakaren har gjort sina två videos privata, själv. Hela kanalen är i princip utrensad.

 


 

lögnEfter denna sändning, som artikeln nedan handlar om,  meddelades sen att WakeUp Globe skulle läggas ner, de skulle sluta, och det har varit tyst i två månader.

Nu meddelas att paret skilt sig, och mannen upptar verksamheten igen.

Nu kan man givetvis inte vara säker alls men frun kan ha avslöjat vad jag kom fram till, eller nån annan har nämnt det??? Det är en ren spekulation, men priset för lögner är mycket, mycket högre än vad folk förstår, de är så vanliga i Sverige, ”kostar” inget.

Tror folk.

https://youtu.be/XSQLvhcgkmA

 


Februari 2023:

Jag la ut den kunskapen nyligen.

Sant eller lögn? Min analys ligger under filmen, kolla inte på den innan du gjort din egen!

https://youtu.be/HEIv1VLpxNs

En domstolsskadad lägger ett vittne som ljuger en gång direkt. Då har man tappat hela sin trovärdighet eller ska i vart fall tappa den.

Men det får inte vara ett mänskligt misstag, och vi minns inte så bra som vi tror
Det måste vara en direkt påhittad lögn. I inslaget sägs att polisen hade aldrig sett en sån dörr, nån hade tagit sig in utan att lämna märken, hade de aldrig sett förr. Det är en direkt lögn. Ingen polis, inte ens polisaspiranter, skulle säga något sådant.

Dyrkning eller dyrkpistol torde vara den vanligaste metoden
Dyrkning och dyrkpistol är ljudlösa metoder där man försöker efterlikna nyckelns unika utformning inne i cylinderlåset. Här använder inbrottstjuven ett verktyg för att trycka upp tapparna som förhindrar cylinderlåset att vrida sig om inte rätt nyckel används. Samtidigt används en plattstav som trycks åt sidan för att sätta spänning i låset och förhindra tapparna från att falla ned i sitt spår igen.
När samtliga tappar är uppfällda är det bara att vrida om cylindern och öppna dörren, precis som med en nyckel.

https://noaccess.se/inbrottsfakta/

”Inbrott med hjälp av dyrk eller låsslunga är välkända metoder att ta sig in, utan att det syns på ytterdörren”, säger polisens brottsamordnare Pontus Fors.

https://sverigesradio.se/artikel/7568925”’


Till höger har vi den helikopter som visas i inslaget, den är suddig varför den aldrig kan användas som rak teknisk bevisning, men den liknar polisens. Räddningstjänstens är större, knubbiga, röda eller gula och ambulanshelikoptrarna är också större samt gula och gröna.

Det vanligaste uppdraget, förutom trafikövervakning, är att söka efter försvunna personer. Jag kollade i händelseloggen avseende Malmöpolisen och det finns inget sådant uppdrag, som igår. Det sägs i inslaget att helikoptern kom över hemmet i Malmö då. Säpo skulle aldrig använda en polismålad helikopter. De brukar använda försvarets.

Det är möjligt att inte allt hamnar i den listan 

Försvarsmaktens minsta
Polisens

I händelseloggen finns alltså inte denna utryckning som ska ha skett, ordningspolisen kom direkt.

Jag tror inte att Malmöpolisens ordningsgrupp åker ut direkt på ett redan begånget inbrott, det gör de om det pågår.

Åker nån ut så är det civilklädda poliser från stöld- tekniska roteln, och de jobbar inte på kvällen med inbrott som redan har skett Troligtvis åker de inte ut alls utan ber dig per telefon att lämna in en polisanmälan vilket kan göras online.

Det sägs, om jag minns rätt, att polisen som kom skrev den rapport som försäkringsbolagen alltid kräver, och det tror jag inte på. Den brukar skrivas av civila kontorister på stöldroteln, och de får uppgifter av ordningspoliserna, som åkte ut, om de nu gjorde det, från vad de har avrapporterat. Ordningspoliserna utreder aldrig, de rapporterar till stöldroteln, som sänder ut tekniska roteln som utreder vid behov.

Det sägs också att tjuvarna tog två datorer, kameror men uppenbarligen inte en mobiltelefon. Den ska de ha tagit i, och stängt av, men inte stulit, låter otroligt, första tjuvarna i världshistorien som inte tar en mobil, och polisen ska inte ha bett om få ta med sig den för att lämna upp på tekniska roteln och ta fingeravtryck? Mobilen måste ha legat i rummet därför att det påstås att tjuvarna hade stängt av den.

Men nu ska det inte ha varit tjuvar… utan den djupa staten, men det förklarar inte varför inte polis tog mobilen i beslag för att säkra avtryck.

De har 24 300 prenumeranter, och vi är 10 miljoner, inget större samhällshot. De startade 7 maj 2018 och har haft 2 088 984 visningar.

Studerar vi kroppspråket är inslaget en mycket bra uppvisning av t.ex en flackande blick.

Michael Oddane huserar hos Swebb-TV, som jag anser är agenter.

https://swebbtube.se/c/wakeupglobe_channel/videos

Sammanfattning; Trovärdighet noll. Motiv? Få dig att köpa online biljetter / skicka pengar. Allmänt sprida att det skulle finnas en djup stat, Trumps påhitt.

Inte helt otroligt, möjligheten finns, att det är ett försäkringsbedrägeri, det hörs i inslaget att de sålt för lite, och mobilen ville man inte ha stulen; kär egendom? Dvs om jag hade varit åklagare hade jag nog startat en bedrägeriutredning för att se var jag landar.

En åklagare finner det påstådda samtalet till polisen direkt, eftersom det är inpelat, och kan på två minuter ta reda på om Ordningen verkligen åkte ut.

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.