Älska lagom-åren

Jag har haft många fosterbarn på 70-talet, och en del av dem har jag kontakt med dagligen via Facebook 35 år senare, och några ska jag inte ha kontakt med efter utskrivning.

En fosterförälder ska jobba på att barnet ska hem igen, och kan man skriva hem en unge ska man låta dem vara ifred med sina egna föräldrar sen.

 

Varje barn är unik liksom deras skäl för omhändertagandet
De flesta av mina hade tagits i unga år ifrån ”dåliga föräldrar” och sen misshandlats något så vanvettigt i olika barn-pojk-fosterhem och då blir skadorna enorma eftersom de som skulle hjälpa dem var de värsta förövarna – mycket värre än deras egna föräldrar som i många fall bara var fattiga.

Man kan hjälpa ett sådant barn bara genom att vara tydlig och säga att det som hänt är fel eller som jag gjort nu stöttat några att begära skadestånd av staten.

Ofta går det i arv, det så kallade sociala arvet, vilket innebär att gärningsmän tidigare varit offer, och alltså återupprepar vad de själva varit med om, vilket är logiskt. Jag talar svenska för att mamma gjorde det, min fosterdotter städar på torsdagar…
fyy17

En Älska lagom-läsare skrev till mig
Hon hade två barn samman med en svensk alkoholiserad författarkollega till mig och vi kom att brevväxla, och en dag skrev hon att jag borde sätta ihop mina tonårserfarenheter till en egen bok.

Jag sa henne att det kan jag inte!
Med det menade jag att jag inte haft vanliga tonåringar utan väldigt sargade men hon övertalade mig och det blev sen ”Fyy 17! – en bok om tonåringar” som blev enormt poppis.

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)