Vi lever i en ny tid, och ändå inte


Vi brukar säga att historien upprepar sig men egentligen är det energierna som gör det. Video 1 visar att vi har en stor smäll vart hundrade år, och mellan dem har vi smärre vart artonde år, dit räknas t.es. HIV och Aids.

 

 

 

Tanken kan bara uttalas av en historielös människa för ”alla” andra vet ungefär hur pandemier uppför sig. De brukar ha tre vågor, och den tredje anser man har dykt upp nu i bland annat USA, Israel, Afrika och Sverige hade fått enstaka fall, denna variant kallas för Delta.

Vi vet allt sen, när allt är över, inte en dag innan, men nu kan vi gissa, och jag gissar att vi är åter i hyfsad normal ordning den 1 januari 2023.

Jag vet att vi förändras och på många olika plan, jag själv gillade då det kom svenska gäster till mitt ofta fullbokade gästrum, och jag vet att sen kommer jag att ääälska det, i vart fall ett år. Jag har inte sett en svensk gäst, inte mer än över Skype, sen vintern 2019-20. Svenskar ursäktade sig häromdagen för att de talat i timmar med mig över Skype, de behöver inte be om ursäkt för att de räddar mitt modersmål… viktigt för mig att få tala svenska ibland.

Viruslistan

 

Spread the love
Om Lena Holfve 9708 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.