Västläkare importeras

Skärmavbild    kl

SvT har nu meddelat att USA fördömer

Tidigare publicerat:

Det är ett utmärkt exempel på hur svårt, för att inte säga omöjligt, det är att t.ex. säga en sån sak – se video 1 – på en vanlig middag där det sitter vanligt folk runt bordet samt lite akademiker. Du lär få repliker av typen;
-Så bra att de äntligen får läkarvård!

Skärmavbild    klJag tror inte att du kan säga att det här oroar mig, för på sikt kan varenda doktor dra till Asien eller Afrika, och skulle du få ett svar är det nog av typen:
-Ja, de stackarnas vårdbehov är väl omättligt!

Folk ser hyddor och svältande barn framför sig, se video 2-4, och den skeva världsbilden skapar sen felbeslut efter felbeslut plus att vi går med på att 1% av hela vår budget går till u-hjälp.

Kongo har precis klagat över att väst försöker infiltrera dem, och jag tänker på vår u-hjälp som nog handlar främst om att feminisera landet. Det kan jag knappast säga heller att det är vansinne att vi vräker pengar över t.ex. Afrika, världens rikaste kontinent, för då är jag nog ”elak” som inte vill hjälpa svältande.

Beroende på hur ofta man konfronteras med detta problem glider man allt längre bort, och motståndet blir större och större att ens utsätta sig för en middag med t.ex. svenska kulturarbetare.

Jag ska sent glömma en regissörs reaktion, vi hade känt varandra i 30 år, då jag råkade säga att svensk press är hårt censurerad. Han blev helt galen, fullständigt skogstokigt arg.

Jag kollade nu; svensken vet inte om ännu att Kina sänkt ett amerikanskt fartyg  för snart en vecka sen eller att senaten mer eller mindre skickat ut en krigsförklaring. Ändå är läget just nu snarlikt den så kallade Kubakrisen 1962.

Sveriges biståndsbudget större än någonsin 

https://www.youtube.com/watch?v=Pgw-AvKmpGI

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.