Orsak och verkan

karin

oJag har just avslutat korrläsningen av en bok med titeln ”Mögelförgiftad”, och den är nu ute på remiss hos tre drabbade kvinnor ifrån Utmattningsskolan, som medverkar med egna starka berättelser, och ett proffs på mögel samt en sjuksköterska och vårdlärare.

Jag räknar med att den kommer ut i bokhandeln under december månad och jag har valt mögel som första möjliga orsak till ”utmattning”. Detta därför att det i USA har visat sig att 94% av alla ME-drabbade hade mögel i sig och i kontrollgruppen var det 0%. Det är inte helt otänkbart att man skulle få liknande resultat om man utredde saken i Sverige.

”Utmattning” ska ses som ett larm som går
Det är inte en sjukdom, utan ett symtom, och varför det är helt okänt i Sverige är svårt att sia om. Ett skäl kan vara att stora bokförlag inte vill ge ut böcker som inte backas upp av svenska studier. Vi är ett litet land, få invånare, inte ens 2% av Europas befolkning, och vill man inte delge allmänheten internationella rön, innan de kan backas upp av svenska studier, är det inte märkligt alls varför det blir en gigantisk kunskapsskugga inrikes.

campellVår erfarenhet är lätt absurd för absolut ingen, vi är snart 3000 individer, tänkte ens på mögel som orsak till ”utmattning” och idag har vi flera som är återställda eller är på god väg. 

Det har varit väldigt roligt att skriva den här boken som startar med tre UMS-kvinnors egna berättelser där de beskriver hur de har jagat symtom, i upp emot femton år, för att slutligen bara jaga en enda sak – orsaken! Mögel!

Jag tar nu hem den internationella forskningen, och vi kommer att lyssna på flera skolmedicinare utomlands som också beskriver hur man tar sig ur knipan.

christofer

SparaSpara

SparaSpara

Spread the love
Om Lena Holfve 10299 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.