När polisen inte tror en…

n e

parkera

En kvinna, som har arbetat på Stadsteatern i Stockholm i många år, besökte mig i några veckor, och hon var den första att säga mig att jag måste skriva en pjäs kallad ”Lenas terrass” och hon åsyftade alla studenter som stannar till.

Igår knivskars en student, som är min granne, och gossen fick första förband i mitt kök, och tog sig sen till sjukhus samman med taxi och kompisar där han syddes.

En gäst som besöker mig i några dagar hade sett tre män bråka våldsamt på baksidan av huset, och det är nolltolerans mot våld.

Väl åter kom den skadade 18-åringen till min terrass igen, och sa mig att gärningsmannen var kvar i någon av lägenheterna i huset.

Sjukhuset sa att han måste anmäla och kunde jag hjälpa honom att ringa polisen?
Han hade försökt men blev inte trodd…
– Jag förstår det, sa jag, för jag har aldrig någonsin läst om en knivskärning i Cyprus Today, som håller reda på alla som åtalas. Jag tror inte att det har hänt ens, inte sen kriget 1974.

Inte heller jag blev trodd, eller den som svarade halv två på natten hos polisen förstod inte allvaret, men antecknade snällt mitt namn och telefonnummer. Pojken och jag kom fram till att han skulle ta en taxi till polisstationen, och som jag vet är öppen dygnet runt, och så skedde.

Efter en liten stund, då han åkt iväg, kom tre flickor springande ut på gatan, och den ena hade en kniv i handen och hon sprang mot min terrass och la den på mitt bord med orden; ”Snälla mama, ta hand om kniven!”

En av töserna ringde, på min uppmaning, till pojken som nu borde befinna sig på polisstationen och hon bad honom förklara för poliserna att gärningsmannen var kvar i lägenheten, och att tre tjejer stod på gatan iklädda sopkvastar och vågade inte gå in.

Nu blev vi alla trodda!
polisEn polisbil med blåljuset påslaget anlände, jag pekade på kniven som ena polismannen tog, och utan att ens försöka säkra bevis.

De gick in, grep killen, inga handbojor, ingen skyddsvisitering, ingenting och det beror med stor sannolikhet på att de har inga rutiner för sånt här alls för det har aldrig hänt förr.

Poliserna är inte ens beväpnade med batonger. Men de har pistoler på stationerna sen år 2015, men de får bara tas fram efter en befälsorder. Jag noterade att en av dem hade en pistol på sig i natt. Klokt! Men jag undrar om de ens haft skjutövningar…

Högst upp har jag lagt en bild på en afrikanska
Hon bugar, och berättar för en medmänniska – som har gjort bort sig totalt – om allt bra denna person har gjort i sitt liv. De gör så i många av de afrikanska kulturerna. Alla som känner dig kommer på besök, en efter en, och de berättar allihop om när du gjorde det och det som var kanon!  De rabblar alla dina goda egenskaper.

Vi haglar på folk vi… och berättar om allt elände de gjort förut förutom skiten de ställt till med nu… Vi är alltid tvärtom, och max 0.071% av jordens befolkning plus att vi vet att vi är de enda som lever rätt. 1,6 miljoner går på psykofarmaka…  snart 20% av befolkningen.

De afrikanska töserna lärde mig en sak i natt och som jag har upplevt förr
Det är kristallklart så, i en kris, att de lutar sig mot äldre och det gör de syn- och hörbart. ”De äldre är Guds gåva till oss unga”, säger ofta asiater och afrikaner. Trots att de var skärrade lystrade de direkt då jag sa; ”Girls!”  T.ex. då jag ville få en av dem att ringa kompisen som redan befann sig på på polisstationen.

nNågra timmar innan hade jag sett, i ena ögonvrån sex svenska ungdomar gå in i huset mitt emot, och de hälsar inte ens varken på mig, eller folk de möter. Killarna går med uppknäppta skjortor, kan lätt ses som att de marknadsför sex vilket är förbjudet, och de tror uppenbarligen att de är i Sverige. Jag hoppas att de förblir turister för den typen av svenskar klarar aldrig en utflyttning.

Det är så; svenskarna är världens oartigaste folk utan konkurrens. Så de lär få väsentligt svårare att få min hjälp, hela byns hjälp, om det är nått längre fram än vad afrikanerna hade i natt.

Vi är hopplöst oartiga och ohyfsade | Britta Svensson | Expressen

Detta är dock ett konsekvenssamhälle
manHur som, så är detta ett konsekvensamhälle, och de som bråkade på baksidan – ett bråk som sen ledde till en knivskärning –  blev uppsagda nu på morgonen, och har två dagar på sig att flytta ut. De har brutit mot kontraktet.

Den arresterade lär sitta i häktet i ett par månader fram till en rättegång där han bör få 6-8 år ungefär för att knivskärningen, liksom stenkastning, klassas alltid som mordförsök, och sen utvisas han eller så hoppar de över rättegången, och bara utvisar och alltid på livstid.

Marskraften!
brakI tre månader kommer giftig människor att gå bananas om energifolket har rätt. En av dem räknar med  ”A World out of Control, Shocking Revelations and Scandals”.

Det var en helt galen skjutning öster om stan, och det har heller aldrig hänt förr, vad jag vet om.

Det är som ett inbördeskrig har brutit ut här, inom loppet av 24 timmar, så man undrar hur det kommer att te sig i Sverige i tre månader…

Håll i hatten…

NASA:s sida om Mars

Två smarta energimänniskor om marskraften:

 

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.