Lätt att leva, lätt att vara sjuk, lätt att vara svag

Jag ska ha en njurmedicin i två veckor till, och den var slut, jag betalade den, bad apotekaren ringa chauffören när den anlände, han hämtar den, kostar mig 25 lira, och hon hade ringt, han ringde mig, och frågade om det går bra att han hämtar den i morgon.

Nu kommer apotekaren hem med den.

Jag har en rätt stor erfarenhet av att vara verkligt sjuk här, jag var det 2010-2016, och det är med svenska mått mätt mycket, mycket lätt. Service, överallt, och speciellt för sjuka.

En sjuk eller gammal kan sitta i sin bil utanför vilken butik som helst, tuta, de kommer ut, man ger dem instruktioner vad man vill ha, och de går in och plockar ihop varorna, tar betalt via fönstret med kortdragare eller kontant.

Jag sattes på en pall i min matbutik och sen sprang ungdomar omkring och plockade ihop vad jag skulle ha.

Varför? Därför att det är normalt, och det byggs ingen fascism här. Men jag hör rätt ofta svenskar säga att sjuka måste ha ett elände här eftersom det saknas rullstolsramper etc. Vad ska man med dem till när svaga aldrig lämnas solo åt sitt öde?

Befolkningen har t.ex, mask på sig i de stora matbutikerna av hänsyn till gamla, sjuka, svaga – den är kärlek och omsorg här, inte förtryck, alltså inga protester, tvärtom, som vanlig.

De tror att de ska få freedom, jo hej du…

Om Lena Holfve 18247 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.